Ana sayfa » Güncel » HKP İZMİR’DEN, LAİKLİK KALDIRILSIN DİYEN BAŞ İMAMA SUÇ DUYURUSU!..

HKP İZMİR’DEN, LAİKLİK KALDIRILSIN DİYEN BAŞ İMAMA SUÇ DUYURUSU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Ayasofya Cami’sinin Baş İmamı Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın Anayasa’daki Laiklik ilkesini hedef almasının ardından harekete geçerek suç duyurusunda bulundu.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çola, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yeni Anayasa’ çıkışı sonrası yapılan yorum ve tartışmalarla camiye çevrilen Ayasofya’ya ‘Baş İmamı’ olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın’ın sosyal medya hesabından Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez, değiştirilmesi dahi teklif edilemez temel ilkelerinden biri olan laikliğin yeni anayasadan çıkarılması yönünde çağrı yaptığı, “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslam’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” paylaşımı hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAREKETE GEÇTİLER..

HKP avukatları Baş İmam Boynukalın hakkında, “Anayasayı İhlal”, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama”, “Kanunlara Uymamaya Tahrik”, “Görev Sırasında Din Hizmetlerini Kötüye Kullanma”, “Görevi Kötüye Kullanmak” ve “Suçu ve Suçluyu Övme” suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen şikâyet dilekçesinde Boynukalın’ın 06.02.2021-10.02.2021 tarihleri arasında Twitter’da yaptığı 7 paylaşım ek olarak verildi.

SUÇUN GEREKÇELERİ AÇIKLANDI..

Boynukalın’ın Anayasayı hedef alan ilgili paylaşımlarının Anayasa’nın 2’inci, 4’üncü ve 24’üncü maddesine aykırı olduğu belirtilen dilekçede TCK’nın 309. Maddesinde göre Anayasayı İhlal suçunu işlediği aktarıldı. Boynukalın’ın “#AnayasadaİslamOlsun” başlıklı paylaşımlarının ise TCK’nın 216. Maddesine göre Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçunu işlediğinin altı çizildi.

Boynukalın’ın paylaşımları, “Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmam Hatibi” sıfatıyla yaptığı belirtilen dilekçede TCK’nın 219. Maddesine göre Görev Sırasında Din Hizmetlerini Kötüye Kullanma ve TCK’nın 217. Maddesine göre Kanunlara Uymamaya Tahrik” suçlarını işlediği aktarıldı.  Dilekçede Kuvayi Milliye karşıtı İskilipli Atıf’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Boynukalın’ın yaptığı paylaşımların ise TCK’nın 215. Maddesine göre Suçu ve Suçluyu Övme suçunu işlediği belirtildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK:

Suç duyurusunun ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, İzmir Adliyesi’nin önünde açıklama yaptı. Çolak şunları söyledi:

Bugün AKP’giller tarafından toplumun gündemini değiştirmek ve bazı gizli ajandalarını hayata geçirme amaçlı ortaya atılan Anayasa değişiklikleriyle ilgili, Ayasofya Cami’sinin İmamı Mehmet Boynukalın’ın yapmış olduğu ve hepsi birbirinden ayrı suç unsuru taşıyan Laiklik karşıtı, Türkiye’deki yürürlükte olan Anayasa’nın değişmez 4 ilkesinin bir tanesi olan Laiklik ilkesinin karşıtı olan açıklamalarıyla ilgili, İzmir Cumhuriyet Savcılığı’na Halkın Kurtuluş Partisi olarak suç duyurusunda bulunduk.

BOYNUKALIN YALAN SÖYLEMEKTEDİR:

Mehmet Boynukalın, bulunduğu konumunda etkisiyle iktidara olan yakınlığının vermiş olduğu güvenceyle açıkça toplumu birbirine düşman edici, halkı kin ve düşmanlığa sevk edici paylaşımlarda bulunmuştur. Bu paylaşımlar Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak defalarca tanımlanmıştır. Aynı zamanda Anayasa’nın 2’inci ve 24’üncü maddesindeki dini siyasete alet etme suçlarını da işlemiştir. Kendisi yazmış olduğu bu 8-10 tweette ile ülkenin sözde fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söylerken yalan söylemektedir.

EN ÖZGÜRLÜKÇÜ 1961 ANAYASASI:

1921 Anayasası’ndan bahsetmektedir. 1921 Anayasası geçiş sürecinin Anayasası’dır. Cumhuriyet’in kuruluşunda ilk kaleme alınan Anayasa’dır. Oysa bu ülkede siyaset tarihinde gelmiş geçmiş en özgürlükçü 1961 Anayasası vardı. 1961 Anayasası ile birlikte demokratik işleyiş, Laiklik tam anlamıyla yerleştirilmişti. Kaldı ki 1928’de Devletin Dininin İslam olduğuna yönelik düzenlemede ortadan kaldırılmıştı.

CUMHURİYET’İN SAVCILARI MI, YOKSA İKTİDARIN EMİR ERLERİ Mİ:

“Bu durumda yürürlükte olan Anayasa ve Türk Ceza Kanunları çerçevesinde açıkça suç işleyen Mehmet Boynukalın hakkında cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuyoruz. Şimdi biz bu ülkenin Cumhuriyet Savcılarının gerçekten Cumhuriyet’in Savcıları mı, yoksa Siyasi İktidarın emir erleri mi olup olmadıklarını bu olayda bir kez daha göreceğiz.”

ACİLEN SORUŞTURMA BAŞLATILMALI:

“Cumhuriyet’in Savcısı gerçekten de görevini yapacaksa, Cumhuriyeti koruyacaksa her biri ayrı bir suç unsuru taşıyan bu paylaşımlar hakkında acilen soruşturma başlatmalı, cezalandırılması içinde dava açması gerekir. Halkın Kurtuluş Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tüm haksızlıkların, tüm hukuksuzlukların karşısında olmaya devam edeceğiz..”

blank
blank
blank
blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com