Ana sayfa » Güncel » “ESNAFIN DÜŞMANI SEYYAR ESNAF DEĞİL, ZİNCİR MARKETLERDİR..”

“ESNAFIN DÜŞMANI SEYYAR ESNAF DEĞİL, ZİNCİR MARKETLERDİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi’nin Varyant’taki merkezini ziyaret eden İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen yaşanan pandemi sürecinde tüm esnafların ekonomik açıdan büyük zarar gördüğünü açıkladı.

Seyyar Satıcı esnafının da güçbirliği yaparak böylesi bir Meclis’i kurmalarıyla sorunlarını daha hızlı çözeceğine inandığını belirten Erişen, Meclis Başkanı Evren Laçin ve Meclis üyelerini tebrik etti.

Özellikle genç esnaflardan oluşan böylesi bir Meclis’in hedefine de kısa sürede ulaşabileceğini kaydeden Erişen, sorunların ortak olduğunu, çözümün ise birliktelikten geçtiğini vurguladı.

HAYALDİ, GERÇEK OLDU..

Yıllarını pazarcılık yaparak geçirdiğini aktaran Başkan Hamdin Erişen, çocukluğundan beri seyyar satıcılık yaparak ekmeğini sokaklardan kazanan Seyyar Esnaflar Meclisi Başkanı Evren Laçin ile ortak yaşam mücadelesini yaşadıklarını belirtti.

Gençlik yıllarında hayal edipte başaramadığı birlikteliği gerçekleştirdikleri için Laçin ve Meclis üyelerini tebrik eden Erişen, “İzmir’de son yıllarda seyyar esnaflar tarafından kurulan dernek ve kooperatifleri yakından takip ediyorum. İzmir tarihinde bunun Evren Laçin ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilmesi büyük bir başarıdır. Kısa sürede 20’ye yakın seyyar esnaf derneği ve kooperatifini bir araya getirip 20 bin üyenin temsil edildiği bu Meclis, Türkiye’ye örnek olacaktır” diye konuştu.

Erişen sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği çatısı altında ve Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde bulunan sahil şeritleri, meydan ve bulvarlardaki seyyar esnaflara, sabit esnafa zarar vermeden çalışması için izin verilmesiyle sokaklarımızın düzenlenmesi ile sokaklarda zabıta ve seyyar kavgası sona erip sokaklar huzura kavuşabilir. Ayrıca seyyar esnafların Oda kurma faaliyetlerinin de destekçisi olacağım” ifadelerini kullandı.

“YÜKSEK KAR PEŞİNDELER”

Sabit esnafın yanlış yönlendirilerek seyyarlara karşı kışkırtıldığın aktaran İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi Başkanı Evren Laçin ise seyyarların da sabit esnafın da haksız rekabete maruz kalmasının tek sebebinin AVM’ler ve zincir marketler olduğunu söyledi. Zannedildiği gibi sabit esnaf ile seyyar esnaf arasında hiçbir sorun yaşanmadığının altını çizen Laçin, “Pandemi ve depremde de çok iyi gördük ki ne AVM’ler ne de zincir marketler yoksulun, fukaranın, dar gelirlinin, emeklinin, yaşlının derdine derman olmuyor. Onlar sadece en karlı yerlerde, en karlı noktalarda yüksek kar yapmanın peşinde. Sabit esnaflarımızla biz seyyar satıcıların ortak düşmanı tektir; o da AVM ve zincir marketlerdir” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Hamdin Erişen, Evren Laçin ve Meclis üyeleri seyyar satıcıların yaşadığı sorunları gösteren fotoğraf sergisini gezdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com