Ana sayfa » Siyaset » İYİ PARTİLİ ÇELİK’TEN BAHÇELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!..

İYİ PARTİLİ ÇELİK’TEN BAHÇELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aynı zamanda Yeniçağ Gazetesi’nin imtiyaz sahibi olan Çelik’in avukatı Ömer Yeşilyurt, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu dilekçede, MHP’nin 2018 yılında gazeteler verdiği tam sayfa ilanlarla Yeniçağ Gazetesi yazarlarının da içinde bulunduğu ve gazetecileri hedef haline getirdiğine yer verildi.

Yeniçağ Avukatı Ömer Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesi’nde Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu Yeniçağ ve yazarlarına yapılmış 10 farklı saldırının tarih ve detaylarıyla anlatıldığı şikayet dilekçesinde şöyle denildi: “Şüpheli (Devlet Bahçeli) zımnen tarafımızı tehdit etmiş, gazete ilanları kullanılarak bir gruba görevlerini yerine getirmeleri amacıyla çağrı yaptığı açıktır.

Görüleceği üzere şüpheli (Devlet Bahçeli) gerek tarafımızı gerekse ilanda ismi geçen diğer kişileri hedef göstermiş, aşağılamış, tehdit etmiş ve gerçek olmayan bir durumu göstererek iftirada bulunmuştur. Kaldı ki mesleğimiz gereği ‘Basın özgürlüğünün’ korunması ve devam adına, baskılara, saldırılara maruz bırakılmamak adına söz konusu şikayeti yapmamız zaruri olmuştur.”

Suç duyurusunda “Türk Ceza Kanunu’nun 216.maddesinde; ‘Halkın sosyal sınıf ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ hükmü amirdir.

Sadece bu madde yönünden dahi düşünüldüğünden şüphelinin (Devlet Bahçeli) söylemleri sonrası gerçekleşen olayların, saldırıların ilgili madde içerisinde değerlendirilmesi gerektiği kaçınılmazdır.” ifadelerine yer verildi.

Suç duyurusunun sonunda ise; Devlet Bahçeli hakkında soruşturma yapılarak eylemine uygun suçlardan kamu davası açılıp cezalandırılması talep edildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com