Ana sayfa » Güncel » İZMİR-KARABURUN AÇIKLARINDA PEŞ PEŞE DEPREMLER!..

İZMİR-KARABURUN AÇIKLARINDA PEŞ PEŞE DEPREMLER!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege Denizi’nde, İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında saat 08.03’te de 4,1 büyüklüğünde, 08:47’de ise 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli hemen sonrasında depremin büyüklüğünü 4.9 olarak revize etti..

Saat 09:00’da ise AFAD’ın aktardığına göre 4,7 büyüklüğünde bir sarsıntı oldu.

Depremler İzmir başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

AFAD’tan yapılan açıklamada ‘Geçmiş olsun İzmir. Karaburun açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır’ denildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yaptığı açıklama ile deprem sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını duyurdu. Soyer, ”Ege Denizi Midilli Adası açıklarında meydana gelen 4.8 ve 5.1 büyüklüğündeki depremler Karaburun, Urla, Foça, Dikili ilçelerimiz ve İzmir kent merkezinde de hissedildi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Geçmiş olsun.” ifadesinde bulundu..

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,”İzmir’in Karaburun ilçesinde meydana gelen deprem üzerine ilgili tüm birimlerimiz seferber edilmiştir. Umudumuz can kaybının olmamasıdır. İzmir’e ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

İzmir’de geçtiğimiz yıl 30 Ekim’deki depremde 117 kişi hayatını kaybetmiş, 1032 kişi yaralanmış, enkaz altından 107 kişi sağ çıkarılmıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com