Ana sayfa » Güncel » DANIŞTAY’DAN ELEKTRİK FATURALARI HAKKINDA KARAR..

DANIŞTAY’DAN ELEKTRİK FATURALARI HAKKINDA KARAR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Elektrik şirketlerinin ağırlama, seyahat ve daha birçok harcamasının yurttaşın faturasına yansıyacak bedellerinin iptali için Danıştay’a açtığı davada karar açıklandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) Elektrik şirketlerine ait ağırlama, seyahat ve daha birçok harcamasının vatandaşın faturasına yansıtılmasında tartışmalar sürerken, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) konuyu yargıya taşımıştı. HKP Avukatları, EPDK tebliğlerinin hukuksuz olduğunu vurgulayarak yürürlüğünün durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle Danıştay 13. Dairesinde dava açmıştı.

Açılan dava kamuoyu tarafından desteklenmiş ve gelen tepkilerin ardından EPDK düzenlemeleri geri çekmek zorunda kalmıştı. Ancak HKP’nin açtığı davadan sonra geri çektiği için, Danıştay 13. Dairesi, EPDK’ ye “HKP’nin avukatlık ücretlerini ödeyeceksin” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan HKP avukatları, “Davadaki haklılığımızın teyididir. Halkımızın, fakir fukaranın hakkını yedirmemek için her an ve her alanda mücadeleye devam edeceğiz. İşsizliğe pahalılığa, zamma ve zulme son diyeceğiz. Yıkılacak bu soygun ve sömürü düzeni” dediler..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com