Ana sayfa » Güncel » BENZİNE 11 KURUŞ ZAM, 7 KURUŞU POMPA FİYATINA YANSIYOR..

BENZİNE 11 KURUŞ ZAM, 7 KURUŞU POMPA FİYATINA YANSIYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sık sık ufak çaplı fiyat değişiklikleri yaşanan benzine bir kez daha zam geldi. 6 Ocak 2021 tarihinden itibaren geçerli olan 11 kuruşluk zam, pompa fiyatlarına da 7 kuruş olarak yansıyacak. 4 kuruş ise ÖTV’den karşılanacak.

Benzin fiyatlarına dün aynı oranda indirim gelmişti. Yeni zamla birlikte bir anlamda indirim geri alınmış olacak, fiyatlar indirim öncesindeki seviyeye geri dönecek. Zam açıklaması ile birlikte yeni benzin fiyatları da belli olmuş oldu.

Benzin 7 kuruş daha pahalı..

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası tarafından yapılan açıklama ile birlikte benzine gelecek zam ve zammın nasıl karşılanacağı da açıklığa kavuşmuş oldu. Zamların ardından İstanbul’da benzinin litre fiyatı 7,17 liradan 7,24 liraya çıkış yaptı. İzmir’de ise 7,23 lira olan benzin litre fiyatı bu gece yarısından itibaren 7,30 lira olacak. Ankara’da ise ortalamada 7,22 lira olan benzin litre fiyatı 7,29 liraya yükselecek.

Zammın tamamının değil de bir kısmının pompa fiyatlarına yansımasının nedeni ise ülkemizde kullanılan eşel mobil sistemi olacak. Bu sistem sayesinde zamlar da indirimler de açıklandığı orandan farklı olabiliyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com