Ana sayfa » Yerel » “ACAR SAHTE DELİLLER ÜRETMİŞ, SUÇUN GERÇEK OLDUĞU İNTİBAINI PERÇİNLEMİŞTİR..”

“ACAR SAHTE DELİLLER ÜRETMİŞ, SUÇUN GERÇEK OLDUĞU İNTİBAINI PERÇİNLEMİŞTİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Aliağa İlçe Başkanlığından bugün bir ulusal gazete de yayınlanan İsmail Saymaz imzalı habere yönelik olarak basın açıklaması yspıldı. Açıklama metni şöyle;

“Değerli Aliağa Halkı;

İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’ın ne hukuk ne de etik kurallarına uyduramadığımız davranış ve uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.

Bir ulusal gazetede yer alan iddialara göre Sayın Acar bu kez de sahte rapor alarak kamuoyunu ve yargıyı yanıltma cihetine gitmiştir.

Kendi partisinden bir belediye meclis üyesini darp iddiasıyla yargıya intikal eden olaydan iki gün sonra alınan kati hekim raporuna göre sayın Acar’ın “basit tıbbi müdahale ile giderilemez” nitelikte beyin cerrahisi yönünden yaralandığı belirtilmektedir.

Herhangi bir tıbbi detay ve veriye yer verilmeyen rapor “artık bu kadar da olmaz” dedirtmektedir. Olayın üstünden iki gün geçtikten sonra böyle bir raporun düzenlenmesi yeteri kadar garip ve ilginçken, basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek derecede hasar almış bir hastanın nasıl müşahade altına alınmadığı ve raporun alındığı günlerde sayın Acar’ın nasıl pek çok tören ve ziyarette yer aldığı akılları karıştıran bir diğer husustur.

Aynı şüphe Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda da oluşmuştur. Rapor üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda “müşteki şüphelinin yaralanmasının nereden ve ne şekilde olduğuna ilişkin herhangi bir tespitin yapılmadığı, yine müşteki şüphelinin beyin cerrahisi yönünden nasıl yaralandığına ilişkin herhangi bir bulgunun olmadığı anlaşıldığından raporun yeniden incelenerek sehven mi veya tespit sonucu mu yazılmış olduğu hususunun incelenerek yeni raporun verse tespit sonuçlarının da ayrıntılı olarak yazılması” istenmiştir.

Raporun verildiği Aliağa Devlet Hastanesi’nin başhekimliği görevini yürütmekte olan şahsın, 2018 yılı Genel seçimlerinde MHP 2. Bölge milletvekili adayı olması ve raporun alınmasından iki gün sonra Aliağa Belediyesi tarafından “Aliağa Devlet Hastanesi’ne Ek Acil Binası İçin İmzalar Atıldı” başlığıyla servis edilen ve sayın Belediye Başkanı’nın gayet sağlıklı olduğunu gösteren haber ayrıca manidardır.

Kıymetli Aliağa Halkı;

Kendisine ‘sehr-ül emin’ sıfatı verilmiş bir zatın, hele ki hukukçu kimliğine sahip bir şahsın hukuku yanıltmak için kalkıştığı ve devletin kurumlarını da alet ettiği bu tür kumpasların kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Sayın Acar’ın kendisi lehine sahte deliller üretme çabası, maalesef suçun gerçek olduğu intibaını perçinlemiştir. Tehdit, darp ve şiddeti kendisine üslup edinmiş sayın belediye başkanımız daha önce de söylediğimiz ve uyardığımız üzere sosyal belediyecilik anlayışını elinin tersiyle iterek mafya belediyeciliğini benimsemiştir.

Ancak; sayın Acar iktidarın himayesinde kendisini kadar güçlü hissederse hissetsin, haklı değildir. Adalet geç tecelli etse de Türk yargısına güvenimiz tamdır, güç sarhoşluğuyla yediği hakların ve işlediği suçların hepsinin hesabı sorulacaktır..”

Saygılarımızla..

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com