Ana sayfa » Yerel » “ACAR ALİAĞA’YI BİR ŞİRKET MÜDÜRÜ GİBİ DEĞİL, KAMU YARARI GÖZETEREK YÖNETMELİ..”

“ACAR ALİAĞA’YI BİR ŞİRKET MÜDÜRÜ GİBİ DEĞİL, KAMU YARARI GÖZETEREK YÖNETMELİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- CHP Aliağa İlçe Başkanlığından Aliağa Belediyesinin Çarşamba Pazarındaki esnafa yönelik uygulamalarına ilişkin basın açıklamasında bulunuldu. Açıklama şöyle;

“Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar, dün Çarşamba Pazarı’nda yaptırdığı anonslarla Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda oylanan ve kabul edilen önergeye rağmen pazarcı esnafından tezgah tahsis ücreti istemeye devam etmiştir.

Önergenin iadesine gerekçe olarak ise pazaryerlerinin işletme haklarının belediye şirketine devredilmesini göstermiş, belediyenin bu konuda herhangi bir söz hakkı olmadığını iddia etmiştir.

Ancak, yine dün akşam saatlerinde, bizzat Aliağa Belediyesi basın birimi tarafından servis edilen haberde Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından gönderilen genelge yayınlanmıştır.

Bu genelgenin ilgili kısmında deniliyor ki “koronavirüs salgını kaynaklı zorlayıcı sebepler gerekçesiyle; yerel yönetimler ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birlikleri ve bunların sermayesinin yarısından fazlasına doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak birlikte veya ayrı ayrı sahip oldukları şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlarına ilişkin olarak irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımdan kaynaklanan ve ilgili mevzuatınca ödenmesi gereken bedellerin veya tutarların; kamu kurum ve kuruluşları tarafından alınan önlemler sonucunda veya pandemi sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işyerlerinden tahsil edilecek sözü edilen bedellere ilişkin olarak idarece yapılacak değerlendirme sonucunda indirim veya erteleme yönünde karar alınabilecek.”

Böylece Sayın Belediye Başkanı bir kez daha kendi kendini yalanlamış, vatandaş yararına belediyecilik yapmak yerine Aliağa’yı kar amacı güden bir ticarethane gibi yönettiğini açık etmiştir.

Ekonomik krizin yanı sıra pandemi gibi zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmak için ülke çapında seferberlik sürdürülürken bu anlaşılmaz tavrın kabul edilebilmesi mümkün değildir.

Sayın Serkan Acar’ı bu yanlıştan dönmeye, Aliağa Belediyesi’ni bir şirket müdürü gibi değil ‘şehr-ül emin’ olarak ve kamu yararını gözeterek yönetmeye davet ediyoruz..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com