Ana sayfa » Yerel » CHP ALİAĞA’DAN BAŞKAN ACAR’A; “DAHA FAZLA VEBAL ALMADAN YANLIŞTAN GERİ DÖN!..”

KUZEYEGEHABER- CHP Aliağa İlçe Başkanlığı Aliağa Belediyesine ait kapalı pazaryerinde tezgahı bulunan esnaftan istenen tahsis ücretlerinin ertelenmesine yönelik önergenin iade edilmesine ilişkin basın açıklamasında bulundu. Açıklama şöyle;

“Değerli Aliağa halkı;

Hepinizin bildiği gibi, Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, pandemi sürecinde zaten büyük sıkıntı yaşayan pazarcı esnafımızı rahatlatmak amacıyla Cumartesi ve Çarşamba Pazarı’nda talep edilen tezgah tahsis ücretlerinin 6 ay ertelenmesi için önerge vermiştik.

Ancak öğrendik ki, Sayın Belediye Başkanı Serkan Acar, pazar yerlerinin işletim hakkının belediye şirketine verilmiş olmasını gerekçe göstererek bu önergemizi iade etmiştir.

Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş. adına pazarcı esnafımızdan 15,500 liralara varan tezgah tahsis ücreti istenmekte, bu bedeli ödeyemeyenler pazar yerine sokulmamakla tehdit edilmektedir.

Kıymetli Aliağalılar;

Tüzel kişiliği farklı olsa bile, belediye şirketlerinin asıl amacı kamu hizmetidir. Bir ticarethane gibi işletilen ve yönetilen Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş., pazarcı esnafımızı zorlayarak tüm Aliağa halkına kötülük yapmaktadır. Bugün tezgah tahsis bedelini ödemekte zorlanan esnafımız, bu ödediği parayı doğal olarak sattığı ürünün üstüne koyacak, yani bu bedeli bütün Aliağa halkı ödeyecektir.

Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş:’nin yarattığı kamu zararı bununla da bitmemektedir. İddialara göre; tezgah tahsis bedelleri için aracı yaptığı şahsa ödenen komisyon haricinde, tezgah araları sıkıştırılarak ilave tezgah alanı yaratılmakta ve bu alanlardan elde edilecek gelir ne Aliağa Belediyesi’nin ne de şirketin kasasına girmemektedir.

Sayın Başkanın Jeotermal A.Ş. sanki belediyenin şirketi değilmiş, sanki Aliağa halkına hizmet etmek için kurulmamış gibi takındığı tutum, haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Aliağa’nın ve Aliağalıların malı olan taşınmazların Belediyemiz dışında, kendi şirketi bile olsa devredilmesinin yarattığı zararlar birer birer gün yüzüne çıkmaktadır.

Bugün pazarcı esnafımızdan fahiş tahsis ücretleri istenirken, yarın sermaye artırımı için yine belediye şirketine devredilen taşınmazların kimlere, nasıl pazarlanacağını da hep birlikte göreceğiz.

Bu vebal sayın Serkan Acar’ındır.

Seçimlerden önce bizzat “Veballi bir görev yapıyoruz. Şehr-ül Emin olarak bu ilçede yaşayan herkesin derdi benim derdimdir.” diyen sayın Belediye Başkanımıza bir ticarethane değil, ilçe belediyesi idare ettiğini tekrar hatırlatıyor, daha fazla vebal almadan yanlıştan dönmesi için çağrı yapıyoruz.
Takdir kamuoyunundur..”

Saygılarımızla.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com