Ana sayfa » Güncel » HAYDİ ESNAF ARKADAŞ!, DÖK İÇİNİ RAHATLA…

HAYDİ ESNAF ARKADAŞ!, DÖK İÇİNİ RAHATLA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de 2019 sonu itibarıyla 1 milyon 791 bin 201 esnaf ve sanatkar var. Rakamı TESK Başkanı Bendevi Palandöken açıklamıştı bu yılın başında.

Hemen ardından Koronavirüs Pandemisi patladı. Dünyanın farklı yerindeki ülke yönetimleri, salgından etkilenen halk kesimlerine yönelik destekleyici tedbirler alıp bunları da açıkladılar.

Ekonomisi düzgün olan ülkeler de insanlara doğrudan maddi destekler yapıldı, bu destekler on milyarlarca dolar olarak ifade edildi.

Türkiye’de ise daha çok kredi kolaylığı şeklinde destekler verilmeye çalışıldı esnaf kesimine yönelik olarak. Aslında hemen herkes salgının sonbahar başında sönümlenip etkisini yitireceği inancındaydı.

Oysa bırakın gerilemeyi rakamlar katlandıkça katlandı. Ekonominin motor gücü olan esnaf alınan tedbirler nedeniyle neredeyse bitkisel hayata girdi. Milyonlarca insan işini ve geleceğe yönelik umut ve inancını kaybetti.

Bu haber vesilesiyle ilk olarak esnaf kesimine, dök içini rahatla demek istedik. Yaşanan sorun ve sıkıntılara ne kadar çare olur bunu bilmiyoruz ancak bunların ifade edilmesiyle psikolojik bir rahatlama olacağını düşünüyoruz.

Haberin altına yorum bırakabilirsiniz, ancak yorumlar hakaret, küfür vs. içeriyor olmamalı..

Haydi esnaf arkadaş, DÖK İÇİNİ RAHATLA…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com