Ana sayfa » Yerel » Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi Toplandı..

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi Toplandı..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde toplandı.

Meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumun gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önerge yer aldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 5 madde tek tek oylandı.

Meclis toplantısı Başkan Serkan Acar’ın İzmir’de yaşanan deprem felaketi ile ilgili yaptığı konuşmasıyla başladı. Zor günlerden geçtiklerini belirten Başkan Serkan Acar,

“Duyguların en yoğun şekilde yaşandığı bir yıl geçiriyoruz. Hep birlikte bir pandemi mücadelesi veriyoruz. En az hasarla koronavirüsü nasıl atlatırız diye kederleniyor, bir mücadele veriyorduk. Bu nedenle 29 Ekim’de kısıtlı imkânlarla Cumhuriyetimizin yıl dönümünü kutladık. Akabinde 30 Ekim’de bir deprem afetini hep birlikte yaşadık” dedi.

Acar: “İzmir’imizin Başı Sağ Olsun”

Bayraklı’da yıkılan bina enkazlarında 65 ve 91 saat sonra sağ olarak çıkarılan Elif ve Ayda’nın kurtulduğunu ifade eden Başkan Serkan Acar, “Güzelhisar’dan Ferhan Abimizin kızı Fidan’ı kaybettik. Ama tomurcuğu, kızı Ayda’yı kazandık. 

Bazen kelimeler düğümleniyor insanın boğazında ama bunların hepsini hep birlikte atlatacağız. Acılıları birlikte saracağız. İzmir’imizin başı sağ olsun. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yarılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından 6 Ekim 2020 ve 9 Ekim 2020 tarihli meclis tutanakları okunup oylanarak gündem maddelerinin oylanmasına geçildi.Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında 2 madde yer alırken 1.madde oy birliği ile 2.madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Komisyondan gelen raporlar kapsamında yer alan 1.madde oy çokluğu ile 2.madde ise oy birliği ile komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündem dışı önerge olarak meclise sunulan; Aliağa’da 1999 yılı öncesi yapılan binaların envanterlerinin oluşturulmasını içeren madde oy birliği ile ‘Deprem ve Afetler Komisyonu’ ile ‘Kentsel Dönüşüm Komisyonuna’ havale edildi.

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi, oturuma katılmayan meclis üyeleri Fatih Kürşat Kaplan ve Ferhat Lek’in mazeretlerinin kabul edilmesi ile bir sonraki meclisin 8 Aralık 2020 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesiyle son buldu..

blank

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com