Ana sayfa » Güncel » “YOLUMUZUN KESİLDİĞİ YERDEN AYRILMIYORUZ, TÜM İŞÇİ VE İŞÇİ DOSTLARINI YANIMIZA, DESTEĞE BEKLİYORUZ..”

“YOLUMUZUN KESİLDİĞİ YERDEN AYRILMIYORUZ, TÜM İŞÇİ VE İŞÇİ DOSTLARINI YANIMIZA, DESTEĞE BEKLİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Manisa Soma’da 8 yıldır tazminatları ödenmeyen Uyar Madencilik işçilerinin dün başlattığı Ankara yürüyüşü engellendi. Soma ve Ermenek’te bir araya gelen işçilerin önü asker ve polisler tarafından kesildi.

Ermenek’te jandarma yürümek isteyen işçi ve ailelerine biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Bir işçi gözaltına alındı, bir işçi yaralandı. İşçilerin bekleyişi sürüyor.

İşçilerin örgütlü olduğu Bağımsız Maden-İş Sendikası sosyal medya sayfasından şu paylaşımları yaptı;

“Ankara yürüyüşümüzün 2. günündeyiz, direniş alanına çevirdiğimiz Soma mezarlıkta sabah kahvaltımızı yaptık. Yolumuzun kesildiği yerden ayrılmıyoruz, tüm işçi ve işçi dostlarını desteğe yanımıza bekliyoruz.

Ermenek direnişimizin 44. günündeyiz…

Dün gerçekleşen saldırı ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bakanların görüşmesinden olumlu gelişmeler duymazsak kararımız net, Ankara’ya yürüyeceğiz!

Çorum İskilip’te bulunan Yılmaz Madenciliğe ait komür madeni ocağında sabah 6:00 sıralarında meydana gelen grizu patlaması sonucu işçi kardeşimiz Veli Karaduman hayatını kaybetti. 3 madenci yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Ölen madenci kardeşimizin ailesine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifa diliyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com