Ana sayfa » Güncel » “GÜN VE PRİM SAYISINI DOLDURDUK, ASLA ERKEN EMEKLİLİK İSTEMİYORUZ..”

“GÜN VE PRİM SAYISINI DOLDURDUK, ASLA ERKEN EMEKLİLİK İSTEMİYORUZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGAHABER-EYT Marmara Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programının konuğu oldu.

Özüpak Küçükkkaya’nın sorusu üzerine, “Türkiye’de 5 milyon 200 bin EYT mağduru var. Yasa çıkmış olsa diyorlar ki hepsi emekli olacak. Öyle bir şey yok. 700 bin ile 1 milyon kişi emekli olacak. Yasa çıkarsa 5 milyon 200 bin kişi hemen emekli olamayacak. Biz asla erken emeklilik istemiyoruz” yanıtını verdi.

“GÜN VE PRİM SAYISINI DOLDURDUK, ASLA ERKEN EMEKLİLİK İSTEMİYORUZ..”

Erken emeklilik algısı ile günü gelmemiş, vaktinden önce emeklilik hakkı isteniyor algısı oluşturuluyor. 28 yıldır çalışma hayatı içerisinde olmuş, hizmet etmiş bir topluluğuz.

Asla erken emeklilik istemiyoruz. Gün, prim sayısını doldurduk. Hayır sen yaşlısın diyen iş verenle hayır sen geçsin diyen devlet arasında kalıyoruz.

“EŞİTLİK İLKESİ MAALESEF İHLAL EDİLDİ..”

“47 yaşındayım. 5 bin 5252 gün istenirken 10 bin 90 gün ile daha hala bir buçuk yıl daha bekleyeceğim. Anayasal hakkımızdan mağdur ettiler. Eşitlik ilkesi maalesef ihlal edildi. 46 yaşında emeklilik olmaz diye kendileri için demediler. İnsanca yaşayabilecek maaş bağlasınlar kimse ikinci işte çalışmak istemez..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com