Ana sayfa » Güncel » EBA ÇÖKTÜ SELÇUK; “BU BİZİM İÇİN OLUMLU BİR HABER” DEDİ..

EBA ÇÖKTÜ SELÇUK; “BU BİZİM İÇİN OLUMLU BİR HABER” DEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EBA’nın çöküşü ile ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk “bu bizim için olumlu bir haber” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye” diyerek övdüğü EBA dün çöktü. Sisteme giren öğrenciler ve öğretmenler ‘çok kalabalık’ uyarısıyla karşılaştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Selçuk ise sistemdeki çökmeyi sevinçle karşıladı. Bakan, “Bu bizim için olumlu bir haber çünkü inanılmaz bir talep var. Özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte bir sıçrama oluştu” ifadelerini kullandı.

Geçen günlerde EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı’nda konuşan Selçuk, “Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye.

Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim” ifadelerini kullanmıştı.

ÖNGÖRÜSÜZLÜK..

Birgün’den Yaren Çolak’ın haberine göre; CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yaşanılan sorunun altı aydır konuya ilişkin yeterli çalışmalar yapılmaması, tedbirsizlik ve öngörüsüzlükten olduğuna vurgu yaptı. Karabıyık şunlarısöyledi:

“Bu sorunun yaşanmaması için 81 ilde merkeze bağlı sunucular oluşturulmalıydı. Ancak altı aydır böyle bir yatırım yapılmadı. Bakan tarafından altyapı çok iyi dendi ancak sistem çöktü. Talep olması güzel, fakat bu talebin olacağını öngörmek, tedbirleri alabilmek lazımdı.

Bu sunucunun kaldırmayacağı bilinmeliydi. Öğrenci sayısı belli, kaç öğrencinin uzaktan eğitim alacağı belli ancak durum bu. Bir taraftan hala tablet, bilgisayar eksikliği var.

Bazı şeyler yapılıyor ama hep yetersiz. Yaşadığımız durum tamamen öngörüsüzlük” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN İFADESİ..

16 Mart’tan beri uzaktan eğitim yapıldığına dikkat çeken Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, şunları söyledi:“O günden MEB yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim için hala hazırlıklı değil, etkili, uygulanabilir bir planlaması yok. Milli Eğitim Bakanı’nın EBA’da yaşanan sorunla ilgili açıklaması uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların, kamusal eğitim sorumluluğunun gereğinin yapılmayacağının ve ‘çözümsüzlüğün’ ifadesidir.

Uzaktan eğitimin ilk gününden itibaren sorunlar yaşanmasına rağmen bu sorunların hâlâ çözülmemiş, önlem alınmamış olması MEB’ in hazırlıksızlığının, plânsızlığının göstergesidir.”

MEB’in tüm öğrencilerin eğitim hakkından sorumlu olduğunu belirten Aydoğan, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan sağlık krizi, eğitim krizine dönüştü. Yeni dönemde özel okullarda uzaktan eğitimde erişim sorunu yaşanmazken, kamu okullarında erişim ile ilgili sorunların hala çözülmemiş olması yaşanılan eşitsizliği daha da artırıyor. MEB; yaşanılan sorunu acilen çözmek zorundadır” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com