Ana sayfa » Yerel » ÇARPICI İDDİA; “İDÇ’DE 57 İŞÇİ KORONA’YA YAKALANDI, DİĞER İŞÇİLER 12 SAAT ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR..”

ÇARPICI İDDİA; “İDÇ’DE 57 İŞÇİ KORONA’YA YAKALANDI, DİĞER İŞÇİLER 12 SAAT ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege İşçi Birliği Sosyal Medya sayfasından, Aliağa’da faaliyette bulunan İzmir Demir Çelik Fabrikasında yaşanan koronavirüs vakalarını paylaştı.

Birliğin İDÇ’de çalışan bir işçiyi kaynak olarak gösterdiği paylaşımda son derece çarpıcı iddialar bulunuyor..

“İDÇ’ den Takipçimiz;

“İzmir Demir Çelik fabrikasında koronavirüs hızlıca yayılırken işçilerin sağlığı yok sayılıyor. Ağırlıklığı Çelikhane bölümünde olmak üzere 57 işçi koronavirüse yakalandı.

Bizler bir taraftan virüs bulaşma tedirginliği ile çalışırken bir yandan da koronavirüs olan arkadaşlar karantinada oldukları için geri kalan işçiler olarak 12 saat çalışmak zorunda bırakılıyoruz.

Bu durum iş kazalarına da davetiye çıkartıyor. Her gün bu risklerle çalışırken Türk Metal Sendikası’ndan her hangi bir açıklama yok. İDÇ de dahil olmak üzere bir çok demirçelik fabrikalarında virüs kol geziyor. Çarklar dönüyor, bizlerin hayatı tehlikeye atılıyor.

İDÇ başta olmak üzere vaka tespit edilen fabrikalar üretime ara vermeli, herkese test yapılmalı. Ancak bu zamana kadar gördük ki, bunu üretimi herşeyin üstünde tutan patronlar ve hükümet yapmayacak. Biliyoruz ki, kurtuluş biz işçilerin yan yana gelmesinde..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com