Ana sayfa » Güncel » EYT’LİDEN, KADERDAŞLARINA ÇAĞRI; “EYT, BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN!..”

EYT’LİDEN, KADERDAŞLARINA ÇAĞRI; “EYT, BİZİM ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Geçtiğimiz yılın en dinamik ve en etkili sivil toplam dinamiklerinden biri olan Emeklilkte Yaşa Takılanlar Derneğinin üyelerinden biri olan Murat Urgun bugün kendi durumunda olan kaderdaşlarına seslendi. Yaşadıkları sürecin devamlılık gerektiren bir mücadele olduğunu belirten Urgun şunları söyledi;

“Eyt’li arkadaşlarım kaderdaşlarım, bu mücadeleye katılmak hakkın olanı almak istiyorsan önce ben bir eyt’liyim diyeceksin. Sadece sen mi? hayır aynı yaşamı ve kaderi sürdüğümüz evlatlarımız eşimizde birer Eytlidir.

Bana işe girerken 25 yıl 5000 iş günü tamamladın mı emeklilik hakkı senin demiş devlet, ondan sonra diyor ki ben caydım bu sözümden sana bir de yaş ekledim öteledim emekli olmanı.

Tamam, böyle bir yasa yaptın beni niye içine katıyorsun? evrensel hukuk kuralları var, kanunlar geriye dönük işletilemez. O, ben yaptım oldu diyor, işte senin hakkın burada yeniliyor hukuk kuralları hiçe sayılıyor işte hak mücadelesi buradan başlıyor.

Sen haklısın arkadaş, o değil, peki ne yapmalıyız? önce aileden baba anne kardeş yakın akrabalara eyt’yi anlatacağız, onların desteğini tam alacağız. Oğlu için torunu için kardeşi için o da Eyt’li olmaz mı?. Biz karar verdik şu andaki hükümet bize hakkımızı vermiyor, bizde verecek olanı seçeceğiz, sizde bize destek olacaksınız.

Diyeceksiniz, tam birlik önce aile içinde sağlanmalı arkadaşlar, particilik bize ne kattı bu zamana kadar. Önce cüzdanına bakacaksın sonra buzdolabına sonrada tencereye, yerim partizanligi diyeceksin arkadaş.

Ev kira, krediler-kartlar aldığım para belli, sosyal hayatim yok, hep sıkıntı önce kendi ailenin bekasını saglayaksin, parti tutmakta ne?. Derneğe üye olmak büyük bir önem taşıyor. Resmi olarak, üye sayısına bakılarak bir derneğin ne kadar etkili olduğuna bakılıyor. Üye olacağız arkadaşlar, nasıl bir takım tutup gönül verdiysek dernekte geleceğimiz için bizim takımımız olacak.

Dernek binaları artık bizim evimiz diyeceğiz, gideceğiz çaylarımızı içip dertleşecegiz, yeni teklif ve öneriler getireceğiz. Haftada boş bir günümüz oluyor niye onu kahvede geçirelim?. Hakkın ve geleceğin için bir çaba göstermen gerekmez mi? Dernegin bütün etkinliklerine katılacağız, toplantı miting stand çalışması iştirak edeceğiz hakkımız için çabalayacağız başka yolu yok.

Eyt’li olduğunu bilmeyen arkadaşlara Eyt’yi ve uğradığımız haksızlıkları anlatacağız, onların bizi anlamasını bize destek vermelerini sağlayacağız. Kendi facebook sayfalarında Eyt gönderileri yayınlayıp daha çok kişiye ulaşacağiz. Çalışmadan, yorulmadan emek harcamadan hiç bir mücadele kazanılamaz.

Unutmayalım arkadaşlar, Eyt, çocuklarımızın ailemizin geleceğidir. Bir olacağız, bütün olacağız ve kazanan biz olacağız. Haydi, Eyt seni mücadeleye çağırıyor..”

Murat Urgun

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com