Ana sayfa » Güncel » E-DURUŞMA DÖNEMİ RESMEN BAŞLIYOR…

E-DURUŞMA DÖNEMİ RESMEN BAŞLIYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Salgın sürecinde pek çok meslek değişime ayak uydurdu. Evden çalışma sistemine geçen ofis çalışanlarının yanında, dersler de dijital ortama taşınmıştı.

Geçenlerde duruşmaların da dijital ortama taşınması için e-Duruşma dönemi için denemeleri başlatan Adalet Bakanlığı, söz konusu sistemin pilot olarak uygulanıp, yaygınlaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini söylüyor.

e-Duruşma dönemi resmen başlıyor..

Adli tatil, her yıl 20 Temmuz’da başlıyor ve 31 Ağustos’ta sona eriyor. Haliyle 1 Eylül itibarıyla yeni adli yıla giriliyor. Bu kapsamda Adalet Bakanı Abdülhamit Gül: “Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden e-Duruşma’nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem de olacaktır” diyerek yeni sisteme vurgu yapıyor.

Bakan Gül, yeni adli yıla giriş yapılırken, e-Duruşma için de test sürecinin başarıyla devam ettiğini ve bu adli yılda pilot olarak uygulanan bu sistemin daha da yaygın bir hale geleceğini vurguladı.

Geçen yıl açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin bu yıl da yol haritası olacağı belirtiliyor. Bunun yanında İnsan Hakları Eylem Planı dönemi başlıyor. Yeni infaz hakimliği uygulamasının hayata geçeği 2020-2021 adli yılda, aynı zamanda asliye cezada Cumhuriyet savcısı döneminin de başlayacağı aktarılıyor.

e-Duruşma tam olarak ne demek oluyor?

Bu sistem ile artık avukatlar farklı şehirlerdeki duruşmalarına bulundukları yerden video konferans yöntemiyle katılabiliyor. Yazılımı Adalet Bakanlığındaki mühendisler tarafından tamamlanan e-Duruşma sisteminin ilk testi Ankara Batı Adliyesi’nde gerçekleştirildi.

Söz konusu sistem diğer iller için de yakında denemeye alınacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com