Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA SOKAK DÜĞÜNLERİNE, KORONA YASAĞI..

ALİAĞA’DA SOKAK DÜĞÜNLERİNE, KORONA YASAĞI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda, İzmir sınırları içerisinde yapılacak olan düğün, nişan, nikah, kına gecesi, gelin alma, sünnet düğünlerinde ve mevlit organizasyonlarında alınacak önlemler konusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72’nci maddeleri uyarınca kararlar alındı.

Kurul tarafından alınan kararlar doğrultusunda sokak düğünlerine izin verilmeyecek. İhtiyaç halinde, mevcutsa ve uygunsa kaymakamlıktan izin alınarak düğün amaçlı okul bahçeleri kullanılabilecek. Düğünlere saat kısıtlaması getiren kararla akşam düğünleri 20.00-22.30, gündüz düğünleri 13.30-16.00 saatleri arasında yapılacak.

Organizasyonlarda Covid-19 nedeni ile bütün misafirler maske kullanacak, tesis girişlerinde ateş ölçümü yapılarak ateşi 38 dereceden yüksek olanlar ile semptom gösterenler salona alınmayacak. Ayrıca törenlerin yapılacağı tesislere birinci derece akrabalar olan anne, baba, dede, büyükanne dışındaki 65 yaş üzeri kişiler alınmayacak.

Teyze, hala, amca, dayı, kuzenler birinci derece akraba sayılmayacak. 65 yaş üzeri olup organizasyona katılabilecek kişiler saat 20.00-22.30 arası yapılacak düğünlere katılabilecek ve 65 yaş üzeri kişilere uygulanan saat kısıtlamasından muaf tutulacak.

Organizasyonun yapıldığı alana girişte davetli tüm katılımcıların adları, adresleri ve iletişim bilgileri organizasyonda tesis kullanılıyorsa tesis işleticisi tarafından, organizasyon sahibine ait özel ya da genel bir alanda yapılıyorsa organizasyonu yapan tarafından kayıt altına alınarak en az 14 gün saklanacak.

Bir veya daha fazla davetli toplantıdan sonraki 14 gün içinde COVID-19 tanısı aldığında bu listeler İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından talep edilecek. Toplu fotoğraf çekimleri yapılamayacak.

Fotoğraf çekimleri sosyal mesafe kuralına uyarak gerçekleştirilecek. Kurul tarafından alınan kararlara uymayanlarla ilgili cezai işlem uygulanacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com