Ana sayfa » Güncel » GİRESUN’DAKİ SEL FELAKETİNDE 11 VATANDAŞ TA KAYIP!..

GİRESUN’DAKİ SEL FELAKETİNDE 11 VATANDAŞ TA KAYIP!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, dün akşam sel felaketinin yaşandığı Giresun’da bir basın toplantısı düzenledi.

BAKAN SOYLU: ’11 VATANDAŞIMIZ KAYIP”

Sürekli buradaki durumu Cumhurbaşkanımızla paylaşmaya çalıştık. Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk. Ağır bir tablo ile karşılaştık. Tirebolu -Doğankent yolunun çöken bir menfezde 5 jandarma evladımız bir operatör kardeşimiz kaybolmuştu.

Onların arama kurtarma çalışmalarına da intikal ettik. Buranın yolu biz geldiğimiz noktaya kadar kapalıydı. Sonrasında açıldı. Bu selden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum.

Geldiğimizde 4 anayol kapalıydı bunların 3’ü açıldı. Diğeri için çalışmalar sürüyor. 153 vatandaşımız kurtarıldı. 11 vatandaşımız kayıp. 118 köy yolu kapalıydı. 20 köy yolu açıldı. Şu anda 98 köy yolu kapalı.

78 yerleşim biriminde elektrik yoktu, 40’ına elektrik verildi. Altyapısında ciddi bir tahribat var, zorlanacağımızı ifade etmek istiyorum.

Benim gördüğüm burada bir tablo var. Vatandaşlarımızın dün akşamki yağmurdan çok korktuğunu hakikaten çok korkutucu bir yağmurla karşı karşıya kaldıklarını kendilerinin anlatımları ile müşade ettik. Burada hep birlikte olacağız. İnşallah buradaki yaraları sarmaya devam edeceğiz.

“GENEL HAYATI ETKİLİLİĞİ’ İLAN EDECEĞİZ..”

Bir cümle daha söyleyeyim de özellikle onu söylemem gerekir. Vatandaşlarımızın afetlerin maliyetlerinden sürekli korunabilmeleri için bize kanunun verdiği bir yetkimiz var. Burada da ‘genel hayatı etkililiği’ ilan edeceğiz.

Bunu burada yapacağız. Dereli’de, Doğankent’te yapacağız. Afet bölgesi ilan edilsin sürekli söyleniyor. Literatürde ‘afet bölgesi’ diye bir kavramımız yok ama ‘genel hayatı etkililik’ diye bir isim var arkadaşlarımızın yaptığı tespitlerimiz tamamdır. Adımlarımızı atacağız. Biz de AFAD’tan acil ödenek olarak Giresun Valiliği’nde hemen 9 milyon gönderdik. Talimatını da verdik.

BAKAN KURUM: ‘361 BİNA HASAR GÖRDÜ..’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şu açıklamayı yaptı:

Giresun’un yedi ilçesinde sel ve heyelan meydana geldi. Doğankent, Dereli ve Yağlıdere en çok hasar gören ilçelerimiz oldu. Doğankent’te dört, Dereli’de üç, Yağlıdere’de üç olmak üzere 17 bina yıkıldı. 361 bina az hasar gördü. Doğankent’te yağmur ve atık suyu tamamen yenilenecek. Dereli’de 20, Doğankent’te 11 binayı boşaltıyoruz.

BAKAN KURUM: ‘5 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANACAK’

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise şöyle konuştu:

Tarımsal hasar beklediğimizinden daha az ancak hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Heyelan önleyecek bentler yapacağız. Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı tarafından bölgedeki çiftçilere 5 milyon lira destek sağlanacak..

Kaynak-Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com