Ana sayfa » Güncel » “BU DAVA, TÜRKİYE’DE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN HERKESİN DAVASI..”

“BU DAVA, TÜRKİYE’DE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILAN HERKESİN DAVASI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve EYT Marmara Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Youtube’dan yayın yapan Emeklilik TV’ye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’liler hakkında yanlış bilgilendirildiğini savunan Özüpak, “Maliyet konusunda yanlış bilgilendiriliyor maliyet ve hak gaspı değil de erken emeklilik istiyorlar algısı yaratarak. Biz onu ikna edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın, bizden dinlemesi ile onun 750 milyar olmadığını, ya da bugünkü yaşanan mağduriyeti çift dikiş diyorlar ya; bu çift dikişin sebebinin bin lira bin 500 lira ile mezara kadar emeklilik olduğunu. Ben hala ısrar ediyorum. Cumhurbaşkanımızın yanındaki danışmanlar olsun bilgi veren kişiler olsun, algı yaratmak yöntemiyle yanlış bilgiler veriliyor diye ben ısrarcıyım.” dedi.

“BİZİM HAKLARIMIZI KİM SAVUNURSA OYUMUZU ONA KULLANIRIZ”

EYTlilerin, sosyal medyada çok sık dile getirdiği erken seçim çağrılarının hatırlatılması üzerine Gönül Boran Özüpak, şöyle konuştu:

“Bütün siyasi partilerin özellikle seçim zamanlarında biz, seçim beyannamelerinde yer alan en büyük kitleyiz. Biz Türkiye’nin mozaiğini yansıtan bir yelpazeyiz. Bütün siyasi partilere gönül vermiş arkadaşlarımızla beraber. Eğer ki, bir erken seçim..ki hep onu söylüyorum, ateş olmayan yerden duman da çıkmaz.

Oldu ya, yapılmadı. 2023 seçimleri. Biz o insanları kendimiz seçiyoruz. O vekilleri, cumhurbaşkanını biz seçiyoruz. Benim hakkımı ya da bizim hakkımızı hala vermeyeceğim diyen bir siyasi parti içinde göz göre göre aç kalacağımı bilip ben de gidip oyumu vermem.

Haklarımızı kim savunursa o yönde oyumuzu kullanırız. Söylemlerimizde bizi anlayan, bizi dinleyen ve bizim sorunlarımıza çözüm üretecek birilerine; siyasi partilere oyumuzu da o yönde kullanmak olacaktır. Yapılanı da, söyleneni de unutmayacağız.

Geçtiğimiz yıllarda Finlandiya modeli, yüzde 5 kesintiler değişik formüllerde gündeme geldi. Biz bunların hepsini ödemiş emektarlarız. Bize öyle bir parmak bal sürüp de geçiştirme gibi bir şey de geçmeyecek.

Her seçmen arkadaşımız, sorunları biliyor, mücadelemizi biliyoruz. Bütün bunların bileşenlerini düşünecekler ve ellerini vicdanlarına koyacaklar hangi partiyi uygun görüyorlarsa önce hakkım deyip oylarını kullanacaklarına inanıyorum…”dedi.

EYT’lilere de çağrıda bulunan Başkan Özüpak, şunları söyledi:

“Biz kimseyi ötekileştirmek istemiyoruz. Bu dava sadece benim değil ya da yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın davası değil. Bu dava, Türkiye’de emeklilikte yaşa takılan herkesin davası. Bizim söylemimiz şu olabilir, burada bir çatı var. Burada sivil toplum kuruluşu var. Bu sivil toplum kuruluşunun yanında olursa davada başarılı oluruz.

Kapımız herkese açık. Ama dediğim gibi art niyetsiz. Biz bir kelimeyi kullanana kadar 10 kelimenin içinde en uygununu bulmaya çalışıyoruz. Bu sadece benim dava değil. Benim, 10 yıllık yaş bekleme haddiyle 1 buçuk yılım kaldı. Ama ben ayrılmayacağım. Tabii ki, mücadelemi her daim sürdüreceğim.

Bu gün çocuklarım için bir iş kaygısı taşıyorum. Sosyal Güvenlik Kurumu’na sağlıkla bakamıyoruz. Bu sadece benim çocuğumu ilgilendiren bir şey değil. Ya da bir arkadaşımıza bağlanan bin 500 lira. Bu arkadaşımız sağlığı el verdiği sürece mezara kadar çalışmak zorunda olacak. Bunun mücadelesini veriyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com