Ana sayfa » Güncel » Erdinç Şahin-“DÜN, 1 METREKAREYE 5 KİŞİ DÜŞTÜ, ATOM VE HÜCRE ALIŞ-VERİŞİ YAŞANDI!..”

Erdinç Şahin-“DÜN, 1 METREKAREYE 5 KİŞİ DÜŞTÜ, ATOM VE HÜCRE ALIŞ-VERİŞİ YAŞANDI!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Kuzey Ege Haberin 14 binin üstünde takipçisi var. Büyük bir kısmını tek-tek tanırım. Kahir ekseriyeti Aliağa ve periferisinde yaşayan insanlardır bunlar. 4 aydır bu Koronavirüs belası hepimizin hayatının içine sıçmaya başladığından beri her akşam günlük verileri sizlerle paylaştım, halen de paylaşmaktayım.

Tıbba yakın biriyim, yaşamımın çok önceki bir döneminde zamanın hükümeti ve AB müktesebatı nedeniyle yarım kalan bir eğitimim olduğunu tanıyanlar bilir. 

Hem bu nedenle hemde hepimizin hayatını etkilemesinden kaynaklanan bir ilgidir bu. Sık-sık uyardım, sizleri. Amman dikkatli olalım, ne kadar dikkatli olursak bu belayı başımızdan o kadar çabuk def ederiz mahiyetinde uyarılar bunlar. Zaman geldi ağzımı bozdum, sinkaflı konuştum, öyle gerekiyordu çünkü.

Bugün geldiğimiz noktada, 4 aydır boşuna kıçımı yırttığımı anladım. Bizim milletin millet özelliğinin dışında birde “İLLET” olma, İllet etme özelliği var. Ne söylesen tersini yapar, dünya yansa bir kalbur samanı yanmaz bu milletin. O kadar rahat, o kadar vurdumduymaz, o kadar geniş, o kadar alakasız, gündemden kopuk, yani ruhu ölmüş beden farkında değil, bir nevi zombileşme gibi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi sürecinin başından beri doğrudur-yanlşıtır milleti enforme etmek için çırpındı-durdu. Kan çanağına dönmüş uykusuzluk ve yorgunluk akan gözlerle her akşam ekranlara çıktı, halende çıkıyor. Uyarıyor, uyarıyor, uyarıyor, bunu hep yapıyor. İçinde bulunduğu hükümetin bir parçası elbette kendisi. Aldığı talimatları yerine getiriyor nihayetinde.

Dün, Ayasofya genel manada ibadete açıldı biliyorsunuz. Cumhurreisi cuma namazı için 350 bin kişilik bir cemaatin Ayasofya ve çevresinde konuşlandığı ifadesinde bulundu. Ayasofya ve Sultanahmet arası, üzerindeki binaların vareste tutulması halinde, 60-70 dönümlük bir alan. 70 bin metrekare desen her metrekareye 5 kişiden fazla insan düşmüş. Yani biraz daha mikromize edersek her 20 santimetre kareye 1 kişi.

Bakan Koca 14 saat önce, tedbir, maske, mesafe diye yırtınmış, 350 bin kişi resmen akraba olmuş. Dün yine bir araştırma sonucunu açıkladı bakan Koca. Yurt genelinde yapılan antikor taramasında her bin kişiden 2.5’i virüslü çıkmış. İstanbul’da bu rakam biraz daha fazla, 2.7, 2.8 gibi. O 350 bin kişi arasında en az bin koronavirüs taşıyıcısı olduğu anlamına geliyor bu.

Bir kişi en az 25-30 kişiye bulaştırmış olsa haftaya yaşanacak korona şenliklerine hazır olun. Video ve fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla maske-neyim hak getire, en ufak hücrelerine kadar kaynaşıp-hercümerç olmuş millet. İşin daha ürkütücü boyutu ise bu insanların büyük bir bölümü Anadolu’nun dört bir köşesinden gelip toplandılar orada.

Ayasofya içinde tedbir alan mühim zevat dışarıdaki “MARABALARI” hiiiiç düşünmeden ibadetini etti huşu ile. 4 metre kareye 1 kişi düşüyordu içeride, dışarıda ise 1 metrekareye 5 kişi. Yani 20 misli fazla.

Bu sene geçti, 2021’in en az ilk 6 ayı da bu şekilde yaşanır. Sonrasında ise eğer kesin etkili bir aşı geliştirilirse 2022’in Şubat-Mart aylarında aşıya ilk sahip olan ülkeler, Haziran-Temmuz aylarında ise bizler bu beladan kurtulma şansını yakalarız.

Yani diyorum ki, daha Aslanlar gibi 2 senemiz var, korona ile yaşanacak. Aziz milletim, asker uğurlamalara, 1 metrekare yerde 5 kişi tepişmelere, düğünlerde atom alışverişi yaparcasına halay çekmelere devam et. Et emme, arada birde dua et, sağlık ordumuz, sağlık sistemimiz çökmesin, Eğer bir çökerse var ya, yandım Allaaahh!..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com