Ana sayfa » Güncel » ALİAĞA’DA, 83 AİLEDEN ANTİKOR, PCR NUMUNESİ ALINDI, SONUÇLAR….

ALİAĞA’DA, 83 AİLEDEN ANTİKOR, PCR NUMUNESİ ALINDI, SONUÇLAR….

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-15 Haziran itibarıyla başlayan antikor testi uygulamasındaki amaç, 81 ilde yaklaşık 153 bin haneye ulaşmak ve ulaşılan vatandaşlara antikor testi yapmak.

Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren uzmanlar, bugüne kadar da 132 bin kişiye ulaştılar. Yaptığı açıklamalarda antikor testi uygulamasına da değinen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgınla mücadelede çok önemli olan bazı verileri paylaştı.

Sağlık Bakanı Koca, yapılan testler sonucunda Türkiye’nin koronavirüse karşı bağışıklık durumun iyi seviyelerde olmadığını açıkladı. Mevcut verilere göre Türkiye’deki taşıyıcılık oranının yüzde 0.24 olduğunu ifade eden Koca, ELISA yöntemiyle yapılan antikor taramasında ise koruyuculuk oranının yüzde 0.81 olduğunu söyledi.

Fahrettin Koca, yapılan antikor testi uygulamasının devam ettiğini ve bu durumun sonuçları değiştirebileceğini ifade ediyor. Geçtiğimiz haftaki oranlarda tarayıcılık durumunun yüzde 0.27 olduğunu söyleyen Koca, taşıyıcılık ve koruyuculuk oranının yüzde 1’in altında olduğunu söyledi. Bunun beklenen bir durum olduğunu sözlerine ekleyen Koca, bu oranların artması için salgının 50-60 kat fazlasının yaşanmasının gerektiğini belirtti.

Bu arada alınan bilgiye göre Aliağa’da 83 aileden antikor ve pcr testi için numune alınıp Ankara’ya gönderildi.

Kuzey Ege Haberin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre alınan numunelerin incelemesi tamamlandı.

Aliağa’da ülkenin diğer bölgelerinden alınan numunelerden daha az pozitif vaka belirlendiği sonucu elde edildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com