Ana sayfa » Güncel » “104 KOOPERATİF BÜYÜK KÜÇÜK DEMEDEN DESTEKLENECEK..”

“104 KOOPERATİF BÜYÜK KÜÇÜK DEMEDEN DESTEKLENECEK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Köy-Koop bünyesinde faaliyet gösteren 104 kooperatifin büyük küçük demeden destekleneceğini açıkladı.

Soyer, dün gerçekleşen 90. İEKK toplantısında konuşulanları şöyle aktardı: “İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun 90. Toplantısını yaptı. Konumuz tarım ve kooperatifçilik oldu.

Çevrimiçi toplantıda kooperatif ve tarım önderlerinin çok faydalandığımız önerilerini dinledik. Yeri gelmişken bu konudaki görüşlerimi de paylaşmak isterim. Kooperatif örgütlenmesi insanlığın yarattı en mükemmel örgütlenme biçimidir. O nedenle kooperatifleri desteklemeye devam edeceğiz.

‘Başka bir tarım’ kooperatiflerin güçlenmesiyle mümkün olacak. Her kooperatifin büyümesi gelişmesi için, yani ortak aklı ve ortak faydayı büyütmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy-Koop bünyesindeki 104 kooperatife de büyük küçük demeden destek verecek.

Tarımda dört ilkemiz var. Yerli tohuma sahip çıkmak, Tarımsal ürünü mutlaka işlemek ve katma değerini arttırmak. Kooperatifleşmek. Teknoloji ve bilimi kullanarak içerde ve dışarıda güçle bir şekilde pazarlamak. Paylaşmayı bileceğiz ve doğaya saygılı eğitim yapacağız.

Tohum serperken söylenen ‘Kurda, kuşa, aşa’ sözünü aklımızdan çıkartmayacağız. Doğaya saygılı, sürdürülebilir bir tarımla yola devam edeceğiz” diye konuştu.

Karşıyaka’nın Sancaklı köyünde arılı ve arısız kovan dağıtımı yaptığını belirten Soyer, sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak vatandaşları önlem almaya çağırdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com