Ana sayfa » Güncel » İZMİR EMEKÇİLERİ 1 MAYIS MESAJI VERDİ, TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ..

İZMİR EMEKÇİLERİ 1 MAYIS MESAJI VERDİ, TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde İzmir’de dört sendika bir araya gelerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan binlerce çalışan adına hem anlamlı bir mesaj verdi hem de tepkilerini dile getirdi.

Eylemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamının da bulunduğu başkanlık girişi önünde gerçekleştiren Bağımsız Yerel Hizmet Sen, Bel Bir Sen, Bem Bir Sen, ve Tüm Yerel Sen üyeleri gerçekleştirdikleri anlamlı eylemde sosyal mesafe kurallarını ise unutmadı.

Yapılan eylemde ”Memurun sözleşmesindeki sömürü aidatına ve yandaş sendikacı atamalarına son verin.” yazılı pankart açıldı.Sendika yönetici ve üyeleri ayrıca pankartın hemen arkasında yine sosyal mesafelerini bozmadan aralıklı olarak ‘1 Mayıs’ harflerini tuttu.

Eylem sırasında futbol maçlarında açılan pankartlar gibi uzunca bir pankart açan sendika üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan binlerce çalışan adına tepkilerini dile getirmek için bir araya geldi. Sendikalar adına basın açıklamasını Tüm Yerel Sen İzmir Bir Nolu Şube Başkanı Fatma Altınel gerçekleştirdi.

Sendikaların hedefinde ise kalıplaşmış sömürü düzeni vardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili konumda olan sendika Tüm Bel Sen’in, belediye ile 2020 yılı için imzalanan toplu iş sözleşmesine, Danıştay’ın ve idare mahkemelerinin defalarca hukuka aykırı bularak iptal ettiği dayanışma aidatını tekrar koyması ve bu duruma, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da, hukuksuz olduğunu bile bile göz yumması ise eylemin temel taşını oluşturdu.

Tüm belediye emekçilerinin, çalışma şevkini ortadan kaldıran, aynı zamanda çalışanların iş barışını bozan, liyakatsiz ve yandaş sendikaya dair atamalar konusunda da tepkilerini dile getirdi işçi ve emekçi yanlı sendika üyeleri.

Sendika yöneticisiyken İZSU Genel Müdürlüğü’ne Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü olarak atanan Birkan ACAR’ın ve bir önceki dönem şube başkanı olan Anıl KAÇAR’ın, Sosyal Projeler Daire Başkanı yapılması ve bu atamalar karşılığında emekçilerin taleplerine kulak tıkadıklarının altı çizen 4 sendika 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı öncesinde, yasal olmayan bu sömürü aidatı düzeni ve kayırmanın son verildiğinin açıklanması için seslerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e duyurdu.

Tunç Soyer’e seslenen üyeler 1 Mayıs öncesinde, memurun toplu sözleşmesindeki yasal olmayan sömürü aidatına ve yandaş sendikacı atamalarına son vermesini talep etti. Bu konuda sendikalar kararlılıkla hukuki mücadelesini yürüteceklerini ve binlerce emekçi adına dava açılacaklarını bildirdi.

Kaybedilen tüm davaların masrafının ise belediyenin, yani İzmir halkının cebinden çıkacağını vurgulayan sendikalar ise kamucu ve halkçı anlayışla bu yanlıştan dönülmesini talep etti.

Bağımsız Yerel Hizmet Sen, Bel Bir Sen, Bem Bir Sen, ve Tüm Yerel Sen üyeleri ise kararlı. Eğer tepki gösterdikleri anlayıştan vazgeçilmez ve talepleri çözüm bulmazsa, eylemlerini kararlılıkla devam ettireceklerini bildirdiler..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com