Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİLENDİRME..

ALİAĞA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİLENDİRME..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü 31 il için uygulanmakta olan “Seyahat kısıtlaması”na ilişkin bir duyur da bulundu, duyuru şöyle;

“İçişleri Bakanlığının 6235 ve 7007 sayılı genelgeleri ile 31 ilimiz seyahat kısıtlaması kapsamına alınmıştır ve bu illerimize yapılacak giriş/çıkışlar belli kurallar çerçevesinde düzenlenmiş olup, belirtilen istisnalar dışında vatandaşlarımız “seyahat izin belgesi” olmaksızın diğer 50 illimizden kısıtlanan 31 ilimize ve/veya kısıtlanan 31 ilimizden diğer 50 ilimize seyahat etme yasağı getirilmiştir.

Seyahat izin belgelerinin mülki idare amirleri tarafından hangi şartlarda verilebileceği anılan Genelgelerde düzenlenmiştir. Son dönemde, yapılan yol kontrolleri ve denetimlerde sahte seyahat belgelerine sıklıkla rastlanmaya başlamıştır.

Bu durumun önüne geçilebilmesi için; bundan sonra seyahat izin başvuruların sadece E-devlet ve Alo 199 hattı üzerinden alınması, manuel ıslak imzalı seyahat izin belgesi düzenlenmemesi, yol kontrollerinde İçişleri Bakanlığı tarafından, internet üzerinde oluşturulan uygulamadan seyahat izin belgelerinin geçerliliğinin kontrol edilmesi uygulamasına geçilmesi uygun görülmüştür.

Bundan böyle Vatandaşlarımızın seyahat izin belgesi müracaatı için Aliağa Kaymakamlığı bünyesinde, Aliağa Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi Amirliği uhdesinde oluşturulan seyahat izin masası üzerinden müracaat etmesine gerek olmadığı, vatandaşlarımızın seyahat izin belgesi için E-DEVLET ve ALO 199 hattı üzerinden müracaat etmelerinin yeterli olacağının bilinmesi önemle duyurulur..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com