Ana sayfa » Yerel » ALTO ÜYELERİNE TOBB NEFES KREDİSİ..

ALTO ÜYELERİNE TOBB NEFES KREDİSİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıllarda 6 defa gerçekleştirdiği KOBİ Finansman Projesi “TOBB Nefes Kredisi”, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu işbirliğiyle 27 Nisan 2020 Pazartesi günü imzalanan protokol ile tekrar hayata geçirildi.

TOBB’un öncülüğünde, 365 Oda ve Borsanın katkılarıyla gerçekleştirilecek olan “Nefes Kredisi”nin detayları Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk ve Denizbank Aliağa Şube Müdürü Bekir Tecirli tarafından 28 Nisan 2020 Salı günü Aliağa Ticaret Odası’nda duyuruldu.
 ‘Nefes Kredisi üyelerimizin sorunlarını bir nebze de olsa giderecek’

Ülkemizdeki tüm kobiler gibi ALTO üyelerinin de salgının başladığı günden itibaren finansmana erişimde sıkıntı yaşadığını ifade eden ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Üyelerimizin her zamankinden daha ucuz finansmana ve uygun koşullarda krediye ihtiyacı olduğu şu günlerde, Nefes Kredisi’nin bir nebze de olsa üyelerimizin sorunlarını gidereceğine inanıyor ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Kurumsal olarak başlattığımız girişimlerin sonucunu alıyoruz”

Konuşmasının devamında içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ve tüm halkımızın sağlıklı bir şekilde bu süreçten çıkmasını temenni eden Başkan Ertürk, 2018 yılı ilk çeyreğinden itibaren içerisine girdiğimiz global krizden çıkabilmek için devreye alınan tedbirler ile toparlanmaya başladığımız 2019 yılı üçüncü çeyreğinden sonra, 2020 yılı başında dünyamız eşi benzeri olmayan bir salgınla karşı karşıya kaldı. 

2018 krizinde ki yaralarımızın tam iyileşmeden gelen bu salgın firmalarımızın ekonomik yapısını ve istihdamı olumsuz yönde etkilemiştir. Oda olarak tüm dünyayı sarsan koronavirüsle ekonomik açıdan da etkin bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini, daha ilk günden itibaren vurguladık. Bu olumsuz etkilerin ve sahadaki sorunların çözümü noktasında önerilerimizi şubat ayından itibaren karar mekanizmalarına ulaştırılması noktasında yoğun çaba sarf etmekteyiz.  

Başta TOBB ve ilgili bakanlıklara sorun ve çözüm önerilerini raporlar ile ilettik ve dile getirdiğimiz pek çok sorun da çözüme kavuştu.  Kurumsal olarak başlattığımız mücadele girişimlerinin sonucunu son olarak Nefes Kredisinin devreye girmesiyle almış olduk” diye konuştu.

2020’de anapara ve faiz ödemesiz kredi..

‘TOBB ve 365 Oda ve Borsa olarak, bu zor süreçte bizde elimizi taşın altına koyuyoruz ve kaynaklarımızı üyelerimizin emrine sunuyoruz’ diyen Başkan Ertürk, Hayata geçirilen Nefes Kredisi’yle ilgili şu bilgileri verdi: 
“Nefes Kredisi’ne cirosu 25 milyonun altındaki işletmeler bu krediye başvuracaklar.

Üyelerimiz, Odamıza kayıtlı olduklarını gösteren Faaliyet Belgesi ile (Üyelerimiz belgelerini Odamıza gelmeden online olarak alabilirler) Denizbank Şubeleri’ne başvurabilecekler. Yıllık faizi yüzde 7.5 oranında belirlenen kredinin 2020’de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak. 
Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredi’de üst limit ciro durumlarına göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek.

Kredinin yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılarak, 40 bin KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra uzun süredir üzerinde çalıştığımız ‘Halkbank Küçük İşletme Can Suyu Kredisi’de hayata geçiyor, bu da üyelerimizin finansmana ulaşmaları için sevindirici diğer bir gelişme.’

Hisarcıklıoğlu ve Denizbank’a teşekkür..

Nefes Kredisi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Denizbank yetkililerine teşekkür eden Başkan Ömer Ertürk sözlerine şöyle devam etti: 
“Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarını kullanarak, üyelerinin bir an önce bu kaynakları kullanabilmesi için yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Nefes kredisi projemizi daha önceki uygulamalarda birçok bankanın yer almasına rağmen bu dönemde başlangıçta sadece Denizbank ile protokol imzalanmıştır. 

Bu önemli projede ellerini taşın altına koymalarından dolayı ve üyelerimize vermiş oldukları destekten dolayı Denizbank yönetim kuruluna ve genel müdürüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zor dönemde yanımızda olanın biz de yanında olmaya söz veriyoruz Denizbank Aliağa Şube Müdürümüz Bekir Tecirli nezdinde tüm Denizbank camiasına teşekkür ederiz. 

Bizler odalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de gücünü aldığımız üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Son olarak bu önemli kararı alan başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.”

Tecirli: ‘Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz’

Her zaman KOBİ’lerin yanında olduklarını ifade eden Denizbank Aliağa Şube Müdürü Bekir Tecirli ise, “Ekonomimizi ayakta tutan, istihdamın, üretimin, ihracatın yükünü sırtlayan KOBİ’lerimizin yanındaki güç olmak amacıyla, piyasa faiz oranlarının altında gerçekleştirilen tüm projelerde hep ön safta yer aldık. 

KOBİ’lerimiz, Koronavirüs ile mücadelenin zirveye çıktığı bu hassas dönemde ülkemiz için büyük fedakarlıkta bulunarak kepenklerini gönüllü olarak kapattı. Birçok tezgah, dükkan, fabrika uzun süredir faaliyet gösteremiyor. Onlar üzerine düşeni yaptı, şimdi bu toprakların ürettikleri ile ekmeklerini kazanan bizler de; üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz.

Bugüne kadar özellikle KOBİ’lere ve küçük esnafa sunduğu destekle, Türkiye’de sürdürülebilir kalkınma ve sosyal dengenin oluşturulması yönünde önemli misyon üstlenmiş bir kurumuz. Bu değerli mirastan aldığımız güçle, yeniden önemli inisiyatif üstlenerek TOBB ve KGF desteği ile, yıllık yüzde 7,5 faiz oranlı ve üst limiti 50.000 ve 100.000 TL arasında değişen “TOBB Nefes Kredisi”ni hayata geçiren banka konumunda yer alıyoruz. Yağmurlu havada şemsiyeyi kapatmıyor, 2020 yılında bir kez daha KOBİ’lerimizin yanında olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Başkan Ertürk konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Nefes Kredisi tüm üyelerimize hayırlı olsun. Bu süreci birlikte ve güçlü bir şekilde atlatacağımıza olan inancımı korumakla birlikte bir müddet daha kuralla uyarak en kısa sürede bu salgını bertaraf etmeyi ve ticaretimizi güçlendirmeyi hedeflemeliyiz. Önce sağlık diyerek, sağlık olmayınca diğer değerlerinde anlamsız olacağı bilinci ile sağlıcakla kalmanızı temenni ederim..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com