Ana sayfa » Yerel » 500 ADET MEYVE AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURULDU..

500 ADET MEYVE AĞACI TOPRAKLA BULUŞTURULDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediyesi’nin ‘Kadın Emeği Değerlendirme Projesi’ kapsamında bir bölümünü organik sebze üretimi amacıyla Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ne tahsis ettiği arazide yazlık sebze fide dikimi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Yerli ve atalık çeşitler kullanarak sebze fideler yetiştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, organik üretim için dikim faaliyetlerini gerçekleştirdi.

TOPLAM 500 ADET MEYVE AĞACI DİKİLDİ..

Tamamen organik üretimin yapıldığı arazinin bir bölümüne belediye ekiplerince daha önce 6-8 yaşları arasında 40 adet armut, 37 adet şeftali, 45 adet ayva, 20 adet badem, 55 adet kiraz, 68 adet erik, 40 adet vişne, 50 adet kayısı, 55 adet elma, 30 adet incir ve 60 adet dut olmak üzere toplam 500 adet meyve ağacı dikildi.

SÜS BİTKİLERİ PEYZAJ ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK..

Değişik yaş ve çeşitlerde sık aralıklarla 500 adedin üzerinde ıhlamur, dut, çınar, nar, defne gibi ağaçların yanı sıra süs bitkilerinin de dikimi yapıldı. Burada üretilen süs bitkileri kent genelindeki peyzaj çalışmalarında kullanılacak. Arazide ayrıca tarımsal üretimin yanı sıra Aliağalı çiftçilere de budama eğitimleri verilecek.

Çaltılıdere bölgesinde bulunan tarımsal üretim tesisinin Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın gayretleriyle açıldığını belirten Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Adil Çağlar, bitişikte bulunan 116 bin 200 metrekarelik alanda da faaliyete geçeceklerini, bu alanda da özellikle deneme ve demonstrasyon çalışmaları yapacaklarını söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com