Ana sayfa » Güncel » EYT’Lİ YAZDI, GÖNÜL BAŞKAN PAYLAŞTI..

EYT’Lİ YAZDI, GÖNÜL BAŞKAN PAYLAŞTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Uzun yıllar boyunca verdikleri emeğin karşılığında kazandıkları emeklilik hakkını isteyen ancak bir gecede çıkarılan yasa ile yaşa takılan milyonlar EYT’liler. Her krizden en çok etkilenen, en çok mağdur olanlar. Tıpkı koronavirüs salgınında olduğu gibi.

Kimilerinin bir işi var, kimileri ise işsiz, gündelik işlere koşturuyor. Çalışanlar fabrikaları üretime devam ediyorsa koronavirüs salgını nedeniyle tehlike altında, işsiz olanlar ise bu süreçte gündelik iş dahi bulamadıkları için yiyecek ekmek bulmakta zorlanıyor.

Mağdurken mağdurun mağduru oldular yine. Ancak onları bu süreçte de gören yok, dertleri su yüzüne daha da çıktığı halde adlarını ağızlarına alan yok. Gündeme almıyorlar. Hala “Seçim kaybetme pahasına yok” dedikleri yerdeler ve görünen o ki orada da kalacaklar.

Ancak EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak ve yönetimi, “Hak verilmez, alınır” mantığı ile bastırmayı sürdürüyor. Ve EYT’liler de bu konuda derneğin arkasında duruyor. İllerde açılan dernekler, koronavirüs süreci atlatıldığında önce bölgesel federasyonlara, akabinde de konfederasyona dönüşecek.

Bu süreçte EYT’nin nüfus gücü ve kapsamı da genişleyecek. Kurulan derneklere resmiyette üye olunması halinde ise EYT, gücünü çok daha net bir şekilde ortaya koyacak, iktidar tarafından dikkate alınmak zorunda kalacak.

Mitingler yaptılar, toplantılar yaptılar, yerel seçimlerde sonuç değiştirdiler ancak mağduriyet yaşamaya devam ediyorlar. Umutsuzluğa düşmediler, düşmüyorlar. Algılarla bölünmediler, parçalanmadılar. Ve bu süreçte de en çok sesini çıkaranlar onlar.

Hala Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslerini duyurabilmek, muhatap alınmak için çabalıyorlar. Yanlış bilgilendirildiği kanısındalar. Sözlü olarak anlattıkları dertlerini bu kez de şarkıyla anlattılar. Aydın Can isimli bir EYT’li tarafından sözleri yazılıp yorumlanan şarkı, bugün EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak tarafından paylaşıldı.

Şarkıda, “Yurdun dört bir yanından yükseliyor sesimiz, Gönül Boran Özüpak canımız ciğerimiz” ifadeleri ile EYT’lilerin liderlerine olan inancı ortaya konurken “Hak etmezsek istemeyiz Sayın Cumhurbaşkanım” sözleriyle de Erdoğan’a haklılıkları anlatılmak isteniyor.

Özüpak, Aydın Can’a ait videoyu paylaşarak, üzerine şu notu düştü: “Hepimiz birbirimize CAN olduk, KARDEŞ olduk. Aydın CAN kardeşim; sözlerinle isteğimizi durumumuzu anlatan marşınla ifadene, güzel yüreğine, sesine, gönlüne sağlık.

GÖRDÜLER, GÖRMEZ OLDULAR, DUYDULAR, DUYMAZ OLDULAR. KONUŞTULAR, MÜCADELEMİZİ YIPRATMAK, PARÇALAMAK ADINA YANLIŞ ALGILARLA KONUŞTULAR.

Dünyanın ve Milletimizin üzerindeki bu kara bulutlar dağılacak, sağlıklı günlerimize kavuşacağız. VAZ-GEÇ-ME-YE-CE-ĞİZ. UMUDUMUZU KAYBETMEYECEK, MÜCADELEMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ. BU ZOR GÜNLER DE GEÇECEK..”

blob:https://www.facebook.com/ca91ae17-eef6-4cc5-82c9-ab195292dbee

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com