Ana sayfa » Güncel » ÇİĞLİ BELEDİYESİNDEN DRONE’LU DEZENFEKTASYON..

ÇİĞLİ BELEDİYESİNDEN DRONE’LU DEZENFEKTASYON..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çiğli Belediyesi koronavirüse (Covid -19) karşı yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek drone ile havadan dezenfekte çalışması başlattı.

Çiğli’de geniş alanların dezenfektasyonu drone’a takılan aparatın içindeki dezenfektan maddenin püskürtülmesiyle yapılacak. Her seferde 10 litrelik ilaçlama yapan drone havadan ilaçlama gerçekleştirerek geniş alanların kısa sürede dezenfekte edilmesini sağlanacak.

Hastane bahçesi dezenfekte edildi..

Temizlik işleri ve drone ekipleriyle İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne giden Başkan Utku Gümrükçü hastane bahçesi ve çevresinin dezenfektasyon çalışmalarına katıldı. Çiğli’de çok sayıda sağlık kuruluşu bulunduğuna dikkat çeken Başkan Gümrükçü, başta hastane çevreleri olmak üzere park ve yeşil alanlar gibi geniş alanların dezenfektasyonunun drone ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Sivrisinek ilaçlamasında da kullanılacak..

Havadan görüntüleme özelliklerine sahip zirai tip drone ile ayrıca geniş sazlıklar ve çok sayıda derenin bulunduğu Çiğli’de ilaçlama ekiplerinin giremedikleri yerlerde sivrisinek ilaçlaması da yapılacak. Özellikle yoğun sivrisinek larvalarının bulunduğu Sasalı ve Kaklıç bölgelerinde ilaçlama çalışmaları gerçekleştirilecek.

Başkan Gümrükçü; “Dezenfektasyona önem veriyoruz”

Çiğli halkının yoğun olarak kullandığı yerleri düzenli olarak dezenfekte ettiklerini belirten Başkan Gümrükçü, “Koronavirüse karşı ilk günden itibaren belediye içinde ve kamusal alanlarda yoğun çalışmalar sürdürdük. Özellikle dezenfektasyona çok önem verdik.

Ancak geniş alanların dezenfektasyonu zaman alıyordu. Bunu drone ile çözüme kavuşturduk. Kısa sürede çok daha geniş alanların dezenfektasyonunu sağlıyoruz. İlk etapta hastane bahçelerinden başladık.

Çocuk oyun alanları, sosyal yaşam ve yeşil alanlarda da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Drone’dan ayrıca sivrisinek ilaçlamasında yararlanacağız. İlaçlama ekiplerimizin giremediği dere yataklarında ilaçlama yapacağız” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com