Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI..

ALİAĞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklama ile Aliağalı vatandaşların koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere uymaları halinde, hastalığın yayılma hızında büyük azalmaların olacağını bildirdi.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, ilgili bakanlıklar tarafından alınan tedbirlere vatandaşlarca uyulup uyulmadığını sürekli olarak kontrol ettiklerinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz ve dünya genelinde salgın halinde yayılmaya devam eden Korona (KOVİD-19) hastalığı ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından, ülkemiz genelinde alınan tedbirler kapsamında, 65 yaş ve üstü ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları, sahil bandı gibi yerlerde yürüyüş yapmaları gibi hususlar,  İl İdaresi Kanunun 11. Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27. Maddesi kapsamında sınırlandırıldığı ve yasaklandığı ve konu ile ilgili olarak yapılacak uygulamalara ait bilgilendirmeler kamuoyuna yapılmıştır.

Alınan tedbirlere ilave olarak, İçişleri Bakanlığının yeni genelgeleri doğrultusunda, 01.01.2000 doğumlu ve daha üstünde olanlar içinde sokağa çıkma, kamuya açık alanlarda kalabalıkların oluşmaması, sosyal mesafenin korunması ve maske kullanımı ile ilgili olarak gerekli bilgilendirme kamuoyuna yapılmıştır.

Korona hastalığı ile ilgili olarak, yeni genelgeler doğrultusunda gerekli uygulamalar ve sıkı denetimler, İlçemiz genelinde Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığı ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılacaktır.

Devletimiz tarafından, bugüne kadar alınması uygun görülen tedbirlere Aliağalı vatandaşlarımızın riayet ettikleri tarafımızca müşahede edilmiş olup, alınan tedbirlere vatandaşlarımızın azami düzeyde riayet etmeleri, hastalığın yayılma hızında büyük azalmalara sebep olacağı değerlendirilmektedir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com