Ana sayfa » Güncel » “BERGAMA BELEDİYESİ GENELGEYE UYMADI”

“BERGAMA BELEDİYESİ GENELGEYE UYMADI”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Bergama Belediyesi, koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin aksine kronik hastalığı olan, hamile ve engelli işçilerin çalıştırılmaması açıklamasına uymadı.

Bu vasıfta izinde olan işçiler geri çağırıldı. Salgın nedeniyle kapalı olan Bergama Kültür Merkezi ve spor salonu çalışanlarına ise Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin aksine idari izin yerine zorunlu izinleri kullandırıldı.

Uygulamalara Bergama Demokrasi Platformu tepki gösterdi. Yazılı olarak yapılan basın açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’ne de uyulmadığı vurgulandı, “Halkın sağlığı emekçilerin sağlığından geçer” denildi.

“BAKANLIĞIN GENELGESİNE UYULMUYOR..”

Bergama Emek ve Demokrasi Plaformu tarafaından yapılan yazılı açıklamada ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan genelge ile 65 yaş üzeri ile bağışıklık sistemi düşük olan ve kronik rahatsızlıkları bulunanların evlerinden çıkmalarının yasaklandığı hatırlatıldı. 21 Mart saat 24:00 itibariyle geçerli olan karara aradan 10 gün geçmesine rağmen Bergama Belediyesi’nin uygulamadığına dikkat çekildi.

“YASAKLARA RAĞMEN İŞÇİLER ÇALIŞTIRILIYOR”

Bergama Belediyesi’nin dış birimlerinde kronik rahatsızlığı bulunan işçilerin yasağa rağmen çalıştırıldığına dikkat çekilirken, Platform tarafından yapılan açıklamada “Aynı birimlerde dönüşümlü çalışmaya geçilmediği ve fiziksel mesafenin korunmasına yönelik herhangi bir önlem alınmadığı çalışanlar tarafından dile getirilmektedir. ‘Evde Kal’ çağrıları yapılırken emekçileri çalıştırmaya devam ettirmek, yapılan çağrıların hiçbir anlam ifade etmediğini göstermektedir” ifadelerine yer verildi.

‘YILLIK İZİNLER ZORUNLU KULLANDIRILIYOR’

22 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde dönüşümlü çalışanların idari izinli sayılacağı hatılatılırken, “Bergama Belediyesi’nde ise emekçilerin yıllık izinlerini kullanmaları yönünde ciddi baskılar yapılmakta, kabul etmeyen emekçilere işten çıkarma, sürgün etme gibi tehditlerle mobbing uygulanmaktadır” denildi.

‘GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ!’

Bergama Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklama “Bu kentte yaşayanlar olarak, bizim daha iyi koşularda yaşamamıza katkı sunan emekçilerin çalışma koşullarında hemen gerekli iyileştirmenin yapılması, kronik hastalığı olanlara ücretli izin verilmesi, dönüşümlü çalışmanın gerçekleştirilmesi ve bilim insanlarının açıklamaları doğrultusunda salgına karşı alınması gereken önlemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi konusunda Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’yu göreve çağırıyoruz” ifadeleri ile noktalandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com