Ana sayfa » Güncel » BAŞKANLARDAN VATANDAŞA UYARI; “BURAYA GELME, EVDE KAL!..”

BAŞKANLARDAN VATANDAŞA UYARI; “BURAYA GELME, EVDE KAL!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ülkemiz de mücadele ediyor. Virüsün yayılması için alınan bir önlem de, arasında turistik ilçelerin belediye başkanlarının vatandaşlara ‘Evinde kal,bahar aylarını evinde geçir’ uyarısında bulunması oldu.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Bildiğiniz üzere bahar aylarından itibaren, Kuşadası’nın da dahil olduğu turistik ilçelerimize yüzbinlerce yerli ve yabancı turist ile yazlığı bulunan vatandaşlarımız konaklamak için geliyor” ifadelerini kullandı.

Arkasından Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, “Didim Belediyesi olarak diğer bütün turistik ilçelerimizle birlikte temizlik ve hijyen çalışmalarımızı en üst seviyeye çıkarttık ve düzenli olarak bu çalışmalarımız devam ediyor. Ancak bu yeterli değil “dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, “Çünkü ne yazık ki yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı Marmaris’in de içinde bulunduğu hiçbir turistik ilçemizin hastane yatak kapasitesi ve sağlık ekipmanı bu aylarda yaşanacak yoğunluğu kaldırabilecek durumda değil” diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye ve diğer turistik ilçelerimize bu dönemde gerçekleştireceğiniz bir ziyaret, sizleri ve ilçedeki sağlık sistemini riske sokabilir. Dikkatli olmak, hepimizin en büyük sorumluluğudur” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras bu cümlenin üzerine, “Vatandaşlarımızdan ricamız; kendilerinin, sevdiklerinin ve diğer vatandaşlarımızın sağlığını önemsemeleri ve bu bahar aylarında zamanlarını Bodrum ve diğer turistik ilçelerimizde değil, evlerinde geçirmeleridir” ifadelerini kullandı.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, “Bu, zorunlu bir ricadır. Datça dahil tüm turistik ilçelerimiz için tehlike geçerlidir. Ancak geçicidir. Bu süreci hayırlısıyla atlattıktan sonra büyük bir mutlulukla sizleri ağırlıyor olacağız” diye konuştu.

Videoda vatandaşlara uyarıyı tamamlayan Çeşme Belediye Başkanı Muarrem Ekrem Oran oldu. Oran, “Sizin sağlığınız, her şeyden değerli ve kıymetli. Bu günler geçtikten sonra Çeşme ve tüm turistik ilçelerimizde yeniden eskisi gibi keyifli bir şekilde tatil yapacak,gönlümüzce eğleneceğiz” dedi.

Belediye Başkanları videonun sonunda vatandaşlara, “Evde kalın!”, “Evinizde kalın!”, “Sosyal mesafenizi koruyun”, “Sağlığınıza dikkat edin” ifadelerini kullandılar..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com