Ana sayfa » Güncel » BAKANLIK TESPİT ETTİ, BÖLGESEL KARANTİNA GELEBİLİR..

BAKANLIK TESPİT ETTİ, BÖLGESEL KARANTİNA GELEBİLİR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Hükümet, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kararların, hangi düzeyde uygulandığı, hangi illerde ihlal edildiği, yeni önlemlerin hangi aşamada alınması gerektiğiyle ilgili takip sistemi yürütüyor.

İhlallerin önlenmesi için kurallara uymayan illerin valilerine ayrıca uyarı yapıldığı belirtilerken, bazı ilçelerde başlanan karantinanın, bölgesel olarak birkaç ili içine alacak şekilde de uygulanabileceği kaydediliyor.

BAKANLIK TEK TEK TESPİT ETTİ..

Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda alınan bazı kararların uygulanmasında güçlük yaşanıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu illeri ile denize kıyısı olan illerde karantina kurallarına istenen düzeyde uyulmadığı belirlendi. İçişleri Bakanlığı, tek tek saptama yapılan illerin valilerine ayrıca uyarı yazısı gönderdiği ve karantina kurallarına uyulması için özel önlemler almalarını istedi.

BİR KAÇ İLDE UYGULANABİLİR..

Hükümette yapılan toplantılarda, sokağa çıkma yasağı aşamasına gelmeden önce uygulanacak diğer önlemler de değerlendirildi. Rize’nin bazı ilçelerinde olduğu gibi bölgesel karantinanın gündeme gelebileceği değerlendiriliyor.

Bölgesel karantinaların birkaç ili içine alabilecek şekilde düşünüldüğü, birbiriyle bağlantısı olan illerin birlikte karantina kapsamına alınabileceği ifade ediliyor. Bunun dışında gerekli olması durumunda ilçe, mahalle, köy bazlı karantinalar da gündeme gelebilecek..

Kaynak-Hürriyet

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com