Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “EVDEN ÇIKMA AMA İŞTE KORONA’DAN ÖL DİYORLAR!..”

ÖZÜPAK; “EVDEN ÇIKMA AMA İŞTE KORONA’DAN ÖL DİYORLAR!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT SYD Derneği İl Temsilcileri Koordinatörü Alper Özüpak, Korona virüs tedbirleri kapsamında, evdekalın mesajı veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca için, “şaşırıyoruz” ifadesini kullandı.

Özüpak sosyal medyadan da paylaştığı yazısında şunlar söyledi;

“8 milyon asgari ücretli her sabah işine gitmek için evden çıkıyor…

“Neredeyse her akşam saat 19.00’da ekranlardan “Evde kal” diyen Sağlık Bakanı’nı ne diyeceğimizi şaşırıyor; işçiye, emekçiye verilen değeri bir kez daha görmüş oluyoruz.

İşçi, emekçi ve emekli birleşse karşısında hangi iktidar durabilir? İşçinin, emekçinin derdini bilmeyen siyasetçi hangi derde deva olabilir? Hangi siyasetçi bu zorluklardan geçen işçiyle emekçiyle yan yana gelip dayanışma içinde zorluklara karşı geldi?

Bu siyasi anlayışın değişmesi gerekmektedir. Bürokrasiden ve işveren çevresinden gelen siyasetçiler ne yazık ki işçi ve emekçinin sorunlarının çözüm noktası olamamaktadır. Zorluklar içinde yaşayan ve hayatı adeta pamuk ipliği bağlı olanların derdinden, ancak aynı zorluğu yaşayan bizler anlarız.

Bu süreçte 5 gün yıllık izin kullandım. 6. gün ‘ne zaman iş başı yapacaksın?’ dediler! Yıllık iznimizi dahi tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüsten kaçmak için kullanan bizler, ne yazık ki bu süreçte de mağdur olmaya mahkum edildik.

Hep Allah’a havale ediyoruz ya, virüs mağduru olmamıza sebep olanları da Allah’a havale ediyoruz. 8 milyon işçiyi, emekçiyi görmeyen ve duymayanlar neden görmediklerini ve duymadıklarını da açıklamak zorundadır!

Yetkililer basın toplantılarında işçinin, çalışanın sorunlarına sıra gelince ne yazık ki cevap vermeden açıklamalarını bitiriyor. İşçi, emekçi bu zor günlerde neden yanlız bırakılıyor? Bizler soru soruyoruz, cevap istiyoruz.

İşçilere ücretli izin neden verilmemektedir? Yeri geldiğinde Avrupa’yı örnek gösterenler, bu dönemde neden kafalarını kuma gömerek, deve kuşuna bürünüyor? Neden çalışanı, üreteni görmüyor, duymuyor, kaale almıyor?

Ülkemize katma deger üreten işçi, emekçi ve emekliler olarak bize bunu layık görenleri yadırgıyoruz. 65 yaşındakileri yaşlı olarak kabul edenler ne yazık ki emeklilik yaşını da 65 yaşına çıkaranlardır. Bunda bir terslik yok mu?

Ben çalışma yaşamım boyunca işsizlik ücreti için İŞKUR’a başvurmadım. Bugüne kadar bir kuruş almadım ve bugün bu virüs illetinden dolayı biriken paradan beni neden ücretli izne çıkarmazlar?

Bizim neslimiz her zaman mağdur oldu ve ne yazık ki koronadan da mağdur olmaya devam ederken, “evden çıkma ama işte koronadan öl” diyenlere karşı biz de sesimizi yükseltip “ölmek istemiyoruz” diyoruz.

İşçi, emekçi malesef yine yanlız bırakılmıştır. Bu zor dönemde bizim yanımızda olanları biz yine unutmayacağız..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com