Ana sayfa » Güncel » “İHRAÇ EDİLEN DOKTOR VE HEMŞİRELER GÖREVE ÇAĞRILSIN, EKSİK PERSONEL TAMAMLANSIN..”

“İHRAÇ EDİLEN DOKTOR VE HEMŞİRELER GÖREVE ÇAĞRILSIN, EKSİK PERSONEL TAMAMLANSIN..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

 KUZEYEGEHABER-Koronavirüsün tüm dünyaya yayılması ile ülkemizde de insanlar evlerinden çalışma sistemini uygulamaya başladı.

Hizmet sektörünün; İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal hayatın kısıtlanması ile birlikte aldığı ağır darbenin ardından birçok emekçi de işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Ancak problemler sadece bununla da sınırlı değil! Hala daha fabrikalarda ya da bir biçimde evlerinin dışında çalışmak durumunda olan emekçiler var.

Örneğin; kentlerin, ortak kullanım alanlarının dezenfekte işlemini yapan çalışanlar, toplu taşımada görevli olanlar ve sağlık emekçileri…
Bu noktada emekçilerin salgınla mücadelede kritik rollerinin önemsenmesi gerektiğini ifade eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı emekçiler için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.

İz Gazete’ye konuşan Memiş Sarı ayrıca Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen doktor ve hemşirelerin bir an evvel görevlerine dönmesini gerektiğine işaret etti. “Aynı gemideyiz” söylemine karşı olduğunu ve maddi durumu iyi olanların kendisini bir şekilde virüse karşı önlemler alabildiğini ifade eden Memiş Sarı, “Bu salgınla mücadele başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm emekçilere düşmüştür” dedi.

EMEKÇİLERE ÜCRETLİ İZİN..

Emekçilerin temizleme ve ilaçlama gibi kamu hizmetleri ile koronavirüs salgınına karşı mücadelede önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade eden Sarı şu ifadeleri kullandı:

“Emekçiler salgınla mücadeleye gönülden katkı sunmaktadır. Ama maalesef birçok iş yeri gerekli koruma ve güvenlik önlemleri almadan emekçileri yanyana çalıştırıyor. Her sene Kurban ve Ramazan Bayramları’nda dokuz gün olan, birleştirilen tatiller söz konusu olduğunda ülkenin ekonomisine bakmazken; koronavirüs salgınının yaşandığı bu günlerde özel sektör ve sanayide harıl harıl bir çalışma mevcut.

Buradan sesleniyoruz ; bu mücadelede başarılı olabilmeleri için koruyucu ve güvenlik tedbirleri acilen alınmalı! Acil işler dışında herkes ücretli izinli sayılmalı”

‘HAZİNE KARŞILAMALI’

Hükumetin bir an evvel yeni bir ekonomi paketi alması gerektiğine dikkat çeken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bu pakette herkesin ücretli izne çıkartılması gerektiğini savundu. “Emeklilere ve asgari ücretliye 2 bin 500 lira prim verilmeli” diyen Sarı, “Hükumet tarafından alınan ekonomik tedbirler şu anda yetersiz durumda. Yeni bir paket açıklanmalı ve bunda; su, elektrik ve doğalgaz gibi giderler hazine tarafından karşılanmalı” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVE ÇAĞRILMALILAR’

Koronavirüsün hızla yayıldığını ve can kayıplarının arttığını hatırlatan Memiş Sarı, sağlık sektöründe insan gücünün azlığına işaret etti. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve beraat etmesine rağmen görevi iade edilmeyen Koronavirüs Genetik uzmanı Mustafa Ulaşlı’nın Cumhurbaşkanı onayı ile göreve başladığını hatırlatan Sarı, “Sağlık sektöründe insan gücünün azlığına tüm halkımız inanmakta.

Bu noktada tavır alma karşı çıkmak değil tüm sağlık çalışanlarına kanun hükmünde kararname ile ihraç edilmiş olan doktor ve hemşirelerin acilen göreve çağrılması gerekir” şeklinde konuştu. Memiş Sarı ayrıca bu süreçte halk sağlığı açısından özel hastanelerinin tamamının kamulaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÇIKARMALAR YASAKLANSIN’

Acil çalışama alanlarında görev yapan işçilere yönelik de konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “İşçilerin çalışmaları sırasında koronavirüse karşı gerekli önlemler alınmadığı takdirde işçiler kendi önlemlerini işe gitmeyerek kullanacaktır. Çalışmama hakkını kullanarak genel grev diyecektir Olağanüstü bir süreçten geçiliyor. Bu süreç içerisinde işten çıkarmalar yasaklansın. İş yerini kapatan her kuruluş ise işçilere ücretli izin versin” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ONAYI İLE GÖREVE BAŞLADI..

KHK ile görevinden uzaklaştırılan, beraat ettiği halde görevine iade edilmeyen Türkiye’nin tek Koronavirüs Genetik Uzmanı Doçent Doktor Mustafa Ulaşlı, Sağlık Bakanlığı acil istemi ve Cumhurbaşkanı onayıyla görevine başlatıldı..

Kaynak-İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com