Ana sayfa » Güncel » EYT’DEN TALEPNAME; “EVİNDEN ÇIKMA TÜRKİYE..”

EYT’DEN TALEPNAME; “EVİNDEN ÇIKMA TÜRKİYE..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT SYD Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Korona Virüs Salgını nedeniyle alınan tedbirlerin açıklaması sonrası tedbir paketine yönelik eleştirilerde bulundu. Özüpak; “Talepname” başlığı verdiği açıklamasında şunları ifade etti;

“KAMUOYUNA DUYURULUR.

SONUNA KADAR OKUYUNUZ VE PAYLAŞINIZ

EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR

TALEPNAME

EvindenÇıkmaTÜRKİYE!!!!!

Corona Virüsünün yayılmaması adına çözüm Evden çıkmamak ve hijyene önem vermek.

MİLLETÇE KURALLARA UYALIM!!!

Her gün vaka sayısı katlanarak artıyor. Peki açıklanan paketlerde işçi emekçiye ne var.? Özellikle özel sektörde , fabrikalarda çalışmak zorunluluğu için,

Ya da iş yeri kapanan işçi emekçinin hayatını sürdürebilmesi için, Ya da EYT’ li olup yıllardır işsiz aşsız kalan kaderdaşlarımıza
çözüm mü? üretildi.

Biz EYT’ liler yıllarca fazlasıyla hastalık primi ödedik, işsiz kaldık. GSS ye zorunlu bırakıldık. Borçlandırıldık. Burada da Evde ÖL deniliyor. Bir parmak bal ile en düşük EMEKLİ MAAŞI BİN BEŞ YÜZ oldu. Asgari ücretin anlamını çözemedikleri de aşikar.

YETMEZ. YETMİYOR!.

Dünya Ülkelerinin uyguladıkları ekonomik paketlerde önce vatandaş deniliyor. Vatandaşının ayakta kalabilmesi için hertürlü desteği sunuyorlar.
Sağlık evet her şeyden önemli diyoruz Milletçe mücadele etmemiz gereken bir illet oldu Corona virüs.

Ama ne var ki; Biz EYT’liler, işçi emekçi halkı zaten açlıkla sefaletle mücadele ederken sağlığımızdan zaten oluyoruz. Şimdi ise Coronavirüs salgını ile açıklanan paketle KALAN SAĞLAR BİZİMDİR denildi.

Kısaca YAŞAMA bir an evvel ÖL deniliyor.

DEVLETİMİZDEN TALEBİMİZ ;

Aile bekamızın devamlılığının sağlanması adına elimizden alınan anayasal hakkımızın iadesi ve EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR GSS dışı tutularak (BORÇLANDIRILMADAN, GSS PRİM BORÇLARI İPTAL EDİLEREK ) ödenmiş yüksek primlerimiz sebebiyle CORONA virüsü TEST TAKİP ve sağlık sorunlarımızdan koşulsuz faydalandırılmamızdır..

Vatandaşa destek verilecek ki; Aile bekamız da, Millet bekamız da, Devlet bekamız da daim olsun.
İşçi, emekçiler olarak önce sağlık tedbirleri alınarak düşünülmek sonrasında BORÇLANARAK değil, İNSANCA YAŞAMAK istiyoruz.

Saygılarımızla,

EYT SYDD Yönetim Kurulu Adına

Başkan

Gönül BORAN ÖZÜPAK

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com