Ana sayfa » Güncel » AVCI; “EYT HAKTIR, İNTİBAK ŞARTTIR!..”

AVCI; “EYT HAKTIR, İNTİBAK ŞARTTIR!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EYT SYD Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı Sosyal Medya hesabından dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Edrdoğan’ın Koronavirüs salgını nedeniyle açıklanan tedbirlere paketine yönelik eleştirilerde bulundu.

Avcı’nın İntibak Yasasının bir an önce yürürlüğe konması gerektiği uyarısında da bulunduğu açıklaması şöyle;

“Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan Corona virüsü nedeniyle alınmakta olan tedbirlerle ilgili açıklanan pakette virüs etkisiyle evlerine kapanan halkın yaşayacağı mağduriyetleri birebir ilgilendiren herhangi bir çözüm önerisi yok.

Ayrıca en düşük emekli maaşı 1000 TL olduğunda yaşanan adaletsizlik bugün açıklanan 1500 TL lik ücrette de yaşanacaktır. Düşünün bir emekli yaklaşık 1000-1100 TL alıyor diğeri 1400-1499 TL alıyor bu rakamların 1500 e yükseltilmesiyle iki emekli arasındaki yansıyan orana bakıldığında acı gerçek gün gibi ortaya çıkmaktadır.

İşte yıllardır mücadelesini verdiğimiz emek davamız da anlatmaya çalıştığımız noktaya geldik ve geçiyoruz. 2000 öncesi ve sonrası emekli olanlar arasında yaşanan büyük uçurum şimdi daha iyi anlaşılmakta olup bununda tek yolu İNTİBAK yasasının biran önce yürürlüğe konması HAK ve ADALET mekanizmasının yerleşmesi için önemli bir adım olacaktır.

Emekliye bayram ikramiyesini önceden ödemek bir lütuf değil sadece tribüne oynamaktır. Böyle zamanlarda en önemli olan halkın ihtiyaç duyduğu maddeleri ona en uygun koşullarda sağlamaktır.

Koyun can, kasap et derdinde politikasından ve sermayeye hizmetten kaçınılmalıdır..Eyt’ liye emekliye,işçiye, esnafa ayrılmayan kaynaklar heba edilmemeli ve HAK sahiplerine verilmelidir..”

EYT HAKTIR, İNTİBAK ŞARTTIR…

EYTSYD DERNEĞİ GENEL BAŞKAN. YARDIMCISI.

MUSTAFA AVCI

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com