Ana sayfa » Yerel » ADAR’DAN, KURUM VE KURULUŞLARA SALGIN İLE İLGİLİ TEDBİR ÇAĞRISI..

ADAR’DAN, KURUM VE KURULUŞLARA SALGIN İLE İLGİLİ TEDBİR ÇAĞRISI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İyi Parti Aliağa İlçe Başkanlığı Korona Virüs salgını nedeniyle bir basın duyurusunda bulundu. Yönetim adına Başkan Yavuz Adar’ın imzasıyla yayınlanan bildiri şöyle;

İYİ PARTİ ALİAĞA İLÇE BAŞKANLIĞI ADINA KAMUOYUNA  ÖNEMLE DUYURULUR.

Küresel bir salgın haline gelen corona virüsü, dünya çapında paniğe ve olumsuz koşullara sebebiyet verdiği gibi ALİAĞA ilçemizde de bu olumsuzluklar görülmeye başlanacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmamaları ve sağ duyulu olmaları gerekmektedir. 

Her vatandaşımız bireysel olarak virüsten korunma yöntemlerini, sağlık bakanlığımızın öneri ve talimatları doğrultusunda uymaları resmi açıklamalar haricinde, sosyal medya gibi haber kaynağının güvenirliği bilinmeyen açıklamalara yada haberlere itibar etmemeleri, vatandaşlarımızın toplu ortamlarda bulunmamaları eş, dost, akraba ziyaretlerine bu süre zarfında ara vermeleri önem arz etmektedir. 

65 yaş üstü ve kronik hastalıkları olanların dışarıdaki ihtiyaçlarının giderilmesinde yakınlarındaki gençlerden yardım istemesi gerekmektedir.
 Bu tedbirler esnasında bazı işletmelerin faaliyetlerine ara verilmiş olup, okullarımız da bilindiği üzere tatil edilmiştir. İlerleyen günlerde salgının yayılma durumuna göre önlem ve boyutları arttırılacaktır. 

Bu sebepler doğrultusunda, küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş kaybı ile beraber işletme çalışanlarının da ekonomik olarak olumsuz olarak etkilenecektir. Bunlara istinaden izmir ve Aliağa belediyesi, esnaf kefalet, ticaret odası, kooperatifler ,alosbi, izmir gaz dağıtım ve gediz elektrik gibi kurum ve kuruluşlara çağrımız şudur;

– Aidatların, 
– Emlak beyanlarının,
– Vergilerin,
– Faturaların ödeme günlerinin uzatılması,
– Ödeme yapamayan vatandaşlarımız ise özellikle SU -DOĞALGAZ VE ELEKTRİK gibi temel ihtiyaçların kesim işlemlerinin yapılmaması,
– Vatandaşların bu konuda mağdur edilmemesi adına önem arz etmektedir.

Zira virüsten korunma yönteminin temelinde temizlik faaliyetlerinin sıkça yapılması ve ısınmanın sağlanması gerekmektedir.

Ayrıca Genel Merkezimiz bünyesinde esnafın ve küçük orta ölçekli işletmelerin yaşayacağı ekonomik bunalım sebebiyle her türlü ödemelerinin 3 ay ertelenmesi hususunda geçmişte reddedildiği önemsenmeden Türkiye Büyük Millet Meclisine önerge vermeye devam edilecektir.

Bu önlemlerin alınmaması durumunda virüsün olası yayılma durumunda hızını arttıracağı aşikardır. İyi Parti Aliağa İlçe Başkanlığı tarafından kurum ve kuruluşlara öneri ve tedbir konusunda çağrımızdır. 

İLERLEYEN GÜNLERDE AĞIRLAŞAN ŞARTLAR DAHİLİNDE  TÜM PARTİ TEMSİLCİLERİYLE BİR KRİZ MASASI KURULMASINI TEKLİF EDECECEĞİZ.
HER DAİM GÖREVE HAZIR OLDUĞUMUZU BEYAN ETMEK İSTERİZ.

Duamız sağlık ve esenlik üzere kalmanızdır..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com