Ana sayfa » Güncel » SON DAKİKA!, TÜRKİYE DE İLK KORONA VİRÜS VAKASI!

SON DAKİKA!, TÜRKİYE DE İLK KORONA VİRÜS VAKASI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın saat 00.53’te yapmış olduğu açıklamaya göre Türkiye’de ilk corona virüs vakası meydana geldi. Tanının erken konulmuş olup aile yakınlarının da gözetim altına alınmış olduğu belirtildi.

Test sonucu pozitif..

11 Mart’ın erken saatlerinde basın açıklaması gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Koronavirüs şüphesiyle tedavi altına alınan bir erkek vatandaşımızın test sonucu pozitif çıkmıştır” dedi.

Bahsi geçen Corona Virüsü hastasının yakın zamanda yurt dışından geldiği ve kısa süre içerisinde hastalık belirtilerinin fark edilip gerekli tedbirlerin alındığı belirtiliyor. Aynı zamanda Bakan Koca, Avrupa’dan gelmiş olan hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti.

Bakan Koca: “Bu vaka, virüsün sadece sınırlarımız içerisine girdiği anlamına gelmektedir. Risk somut ancak tedibrler ise basittir. Corona Virüsü alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Karantina altına alınmış bir hasta bir toplumu tehdit edemez.” açıklamalarında bulundu.

Basın açıklaması esnasında durumun kontrol altında olduğunu belirten Fahrettin Koca: “Hastanın hangi ilde olduğunu bildirmeyi, hasta mahremiyeti açısından doğru bulmuyorum.” ifadelerine yer vererek, hastanın bulunduğu hastanenin ismini açıklamayı da reddetti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com