Ana sayfa » Güncel » YUNAN POLİSİ VAHŞET VE ŞİDDETTE SINIR TANIMIYOR!

YUNAN POLİSİ VAHŞET VE ŞİDDETTE SINIR TANIMIYOR!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meriç Nehri kıyısı ve Yunanistan sınır kapısında biriken mültecilere Yunan polisi ile sınır muhafızları kelimenin tam anlamıyla vahşet uyguluyor. Bugün bölgede göçmenler için tabiri caizse ana-baba günü yaşandı.

Türkiye’nin göçmenlerin Avrupa’ya gidişini engelleme kararını durdurmasının ardından Pazarkule Sınır Kapısı’na yönelen binlerce göçmen Yunanistan sınırına akın etti. Bazı göçmen grupları sınırdaki dikenli tellerin arasından açtıkları deliklerden Yunanistan’a geçti.

YUNAN POLİSİ KALABALIĞA ATEŞ AÇTI, BİRİ VURULDU VE ÖLDÜ!

Yunan sınır devriyeleri tel örgülerden geçmeye çalışan göçmenleri kadın, çocuk demeden feci şekilde dövdü, silah çekti, gaz bombası kullandı. Yunan polisleri bununla da yetinmedi, önce plastik mermi kullandı ardından topluluğa ateş açtı. Açılan ateşle göçmenlerden biri vuruldu ve kısa bir süre sonrada yaşamını yitirdi.

LASTİK BOTLARI SİVRİ DEMİRLERLE DELİP BATIRMAYA ÇALIŞTILAR!

Lastik bot ile Yunanistan’a geçmek isteyen mültecilere ise daha da akıl almaz bir vahşet uygulandı. Yunan Sahil Güvenlik Botları mültecilerin bulunduğu lastik botlara yanaşıp ucu sivri demirlerle delip botları içindeki bir sürü kadın ve çocuklarla birlikte suya batırmaya çalıştılar. Bu inanılmaz görüntüler kamera kaydı ve fotoğraflarla belgelendi.

Uluslararası Mülteciler Derneği ise sınırdaki mültecilerle ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda Türkiye sınırından geçen göçmenlere Yunanistan tarafından uygulanan şiddete de yer verildi.

Raporda ayrıca yine sınırı bir şekilde geçen göçmenlerin pasaport, telefon ve cüzdan gibi kişisel malzemelerine Yunanistan polisi tarafından el konulduğuna değinildi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com