Ana sayfa » Siyaset » SINDIR; “ERDOĞANA KALSA, SOLUDUĞUNUZ HAVAYI DA BEN GETİRDİM DİYECEK..”

SINDIR; “ERDOĞANA KALSA, SOLUDUĞUNUZ HAVAYI DA BEN GETİRDİM DİYECEK..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun açılışına katıldı. AKP’li Erdoğan, açılış konuşmasında Suriye krizinden İzmir’de yapılan projelere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

İZMİR SUSUZDU!

İzmir’in çehresini değiştirdiklerini iddia eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İzmir, kısa bir süre önceye kadar susuzdu. Gördes Barajı ile İzmir’i suya kavuşturduk” sözleri ise tepkilere neden oldu. Erdoğan, İzmir’e 28 baraj ve 3 gölet inşa ettiklerini, 14 barajın daha inşasının devam ettiğini de söyledi.

Erdoğan, “İzmir’e suyu biz getirdik” söylemini 2019 yılında yerel seçim döneminde AKP’nin İzmir adayı Nihat Zeybekçi’ye destek isterken ve 2018 yılında AKP İzmir 6’ncı Olağan İl Kongresi’ndeki konuşmasında da kullanmıştı. Ayrıca Erdoğan, aynı kongrede bir başka skandala daha imza atmış ve 1987 yılında ANAP iktidarı döneminde hizmete giren ‘İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı da kendilerinin yaptığını iddia etmişti.

SINDIR’DAN TEPKİ!

AKP’li Erdoğan’ın açıklamalarına ise CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan cevap geldi. Daha önce Bornova Belediye Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığı görevlerini de üstlenen CHP’li Sındır, Erdoğan’a “Cumhurbaşkanlığını bil, bu ülkenin her bir yurttaşına eşit ve adil yaklaşman gerektiğini bil” diyerek tepki gösterdi.

“CUMHURBAŞKANI İZMİRİ HİÇ BİLMİYOR”

İzmir’in hak ettiği hiçbir hizmeti merkezi hükümetten alamadığını savunan CHP’li Sındır, “İzmir’e yapılan çalışmaları lütufmuş gibi sunmak bu ülkenin Cumhurbaşkanı’na yakışmaz. Ayrıca ‘Suyu biz getirdik’ diyen Cumhurbaşkanı, demek ki İzmir’i hiç bilmiyor. Çünkü bahsettiği Gördes Barajı yıllarca bir türlü bitirilememişti. İshale hatları bile daha yeni yeni tamamlanmaya çalışılıyor.

Kaldı ki İzmir Büyükşehir Belediyesi, baraja para ödüyor. Yaptıkları projeyi de yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Barajın tabanı delik olduğu ve su tutmadığı yönünde çalışmalar var. Ayrıca Gördes Barajı yokken de İzmir’de su vardı. Erdoğan’a kalsa, ‘Soluduğunuz havayı da ben getirdim, ektiğiniz toprağı da ben yaptım’ diyecek.

“İZMİRE YAPILAN İŞLER BİR LÜTUF MUDUR?”

İzmir’i sanki başka ülkenin şehriymiş gibi tanımlayan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız ve kendisine sormak lazım; siz kimsiniz ve İzmir’e yapılan işler bir lütuf mudur? Allah İzmir’in demokrat, aydınlık ve güzel insanlarını bunların gazabından korusun. CHP olarak bunun mücadelesini veriyoruz. İzmir bunların zihinlerine teslim olmayacaktır.” açıklamalarında bulundu.

CHP’li Sındır, “Tayyip Erdoğan iktidara gelinceye kadar İzmir, çölün ortasında suyu olmayan, havaalanı ve yolları olmayan bir yerdi. Onun sayesinde oldu” diyerek ironik bir açıklama yaptı

“İNSANI ADET OLARAK TANIMLAMAK ONUN VARLIĞINA HAKARETTİR”

Erdoğan’ın, “Şu an Suriye’de birkaç tane şehidimiz var ama şunu da söyleyeyim ki o birkaç tane şehidimizin karşılığında da orada 100’e yakın lejyoneri, etkisiz hale getirdik” sözlerini de tepki gösteren CHP’li Sındır, “İnsanı adet olarak tanımlamak insanın varlığına hakarettir. Pazardan karpuz almıyorsun.

Şehitleri sayı olarak aktarmak asla kabul edilemez. Bizim dileğimiz, hiçbir Mehmetçiğimizin burnunun bile kanamamasıdır. Şehit cenazesine kolunu yaslayarak siyaset yapan bir zihniyetten de ancak böyle bir saygısızlık beklenirdi.” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com