Ana sayfa » Güncel » SOYER, ALİAĞA BELEDİYESİNİN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERDEN 45’İNİ BÜYÜKŞEHİR’E ALDI..

SOYER, ALİAĞA BELEDİYESİNİN ÇIKARDIĞI İŞÇİLERDEN 45’İNİ BÜYÜKŞEHİR’E ALDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Aliağa Belediyesi’nce işlerinden çıkarılan işçilerden 45’ini Büyükşehir Belediyesi’nde işe aldı.

İşe alınan işçiler adına sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yücel Laçinel, “Benimle birlikte 44 kişi işe başlayacak. Sayın Soyer, emek dostu olduğunu gösterdi. İşçilerin sesine kulak verdi.” dedi.

9 Eylül Gazetesi’nden Gökçe Adar’ın haberine göre, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın işten çıkardığı Aliağa Belediyesi işçilerden 45’i İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işbaşı yapacak. İşçiler, Aliağa Belediyesi’nde çalıştıkları birimler olan Park ve Bahçeler, Sosyal Hizmetler Şubesi gibi birimlerde işe başlayacak.

Bir kısım işçi ise, belediyenin personele ihtiyacı olduğu alanlarda hizmet verecek. 45 işçinin işbaşı yapacağını söyleyen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “250 arkadaşımız işten çıkarılmıştı. Aliağa Belediyesi’nde bu işçilerin tekrar işe alınması için çok mücadele verdik. Ancak Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, işçileri geri almadı.

Bu süreçte işçiler, Aliağa Demokrasi Meydanı’nda direniş çadırı kurarak, direniş başlatmıştı. Bir süre sonra işçilerden emekli olanlar veya iş bularak çadıra gelmeyenler oldu. 224 gün boyunca 45 çalışan çadırda mücadeleye devam etti” dedi.

Yücel Laçinel, “Hem maddi hem de manevi çok sıkıntı çektik”

45 işçiden sadece Yücel Laçinel adına belediyeyle görüşmelerin devam ettiğini dile getiren Sarı, “İşçilerden Yücel Laçinel’in birkaç evrak işi kaldı. Onları da hafta içi halledeceğiz.” diye konuştu.

Laçinel ise, 224 gün boyunca haklarını aradıklarını ve mücadeleden vazgeçmediklerini ifade ederek, “Benim haricimde 44 arkadaşım işe başlayacak. Benim adıma da görüşmeler devam ediyor ifadesinde bulundu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com