Ana sayfa » Spor » ALİAĞALI ATAKAN MERT BİÇER TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU..

ALİAĞALI ATAKAN MERT BİÇER TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa’nın satrançtaki altın çocuğu Atakan Mert Biçer katıldığı Türkiye yıldızlar şampiyonasında Türkiye 2’ncisi oldu.

Türkiye satranç federasyonunun her yıl düzenlediği Türkiye yıldızlar şampiyonası bu yıl Antalya Belek’te düzenlendi. Avrupa’nın en çok katılımlı satranç şöleni “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” 2 bin 557 sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Şampiyonada, 7 bin kişiyi aşkın katılım ile ‘Türkiye Buluşması’ yaşandı. Geçtiğimiz yıl Avrupa okullar arası turnuvada üçüncülük elde eden Aliağalı milli satranç oyuncusu Atakan Mert Biçer, Türkiye Yıldızlar Şampiyonası 15 yaş kategorisinde ikincilik kupasını kazandı.    

Atakan Mert Biçer ’in gelecekte çok daha büyük başarılara imza atacağını belirten Türkiye Satranç Federasyonu Aliağa İlçe Temsilcisi Uğur Yaşar, “Atakan Mert Biçer, satranç sevgisini ilk olarak beş yaşında Aliağa Belediyesi Satranç Kulübünde kazandı. 5-6 yılı aşkın bir süre birlikte çalıştık.

Atakan artık Aliağa sınırlarının çok ötesinde bir oyun gücüne sahip. Şu an Türkiye’nin çok kuvvetli satranç antrenörlerinden olan Ata Seçer ile 1 yıl gibi bir süredir çalışıyorlar. Sporcumuzu kutluyor ve milli takımımız adına katılmaya hak kazandığı ‘Dünya Okullar Arası Şampiyonası’nda kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com