Ana sayfa » Güncel » ERDURSUN; “MİLYONLARCA KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL OLABİLİR..”

ERDURSUN; “MİLYONLARCA KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL OLABİLİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 700 bin kişinin sahte emekliliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdursun şunları söyledi;

“”Türkiye’ye gelmeden ya da hiç çalışmadan gerçekten fiilen çalışmadan sigortalı gösterilenlerin başı belada! Bu kişilerin emeklilikleri iptal olur. Bir yerde sigortalı gösterilmek sahte sigortalılıktır, sigortalılığınız iptal olur.

Ama bir gün de çalışırsanız kabul ederler. Çalışma olmazsa iptal olur. Bunun yasası var. Ben 700 bin kişi olduğunu düşünmüyorum. 1 Ekim 2008’deki yasalara göre bu kişiler dolandırılmış olur. Çünkü verdikleri para iade edilmeyecek, aldıkları para faizle geri alınacak.” şeklinde konuştu.

‘MİLYONLARCA KİŞİNİN EMEKLİLİĞİ İPTAL OLUR’

Açıklamalarına devam eden Özgür Erdursun, “Şu anda Türkiye’de de milyonlarca kişinin emekliliği risk altında. Çünkü 1 Ekim 2008’de isteğe bağlı SSK kaldırıldı. Çalışmadan bir kişi prim ödemek istiyorsa Bağ-Kur’a ödemek zorunda. SSK tek çatı altında birleşmedi. SSK’nın adı 4A, Bağ-Kur’un adı 4B, Emekli sandığının adı 4C oldu.

İnsanlar sağda solda kendini sigortalı olarak gösteriyorlar. Bu tehlikelidir. Bir yerde çalışmıyorsanız iptal olur. Şu ana kadar bu nedenle Türkiye’de 450 bin kişinin emekliliği iptal oldu. İsteğe bağlı SSK uygulaması geri gelmezse milyonlarca kişinin emekliliği iptal olur. ” ifadesini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com