Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA EĞİTİM-SEN YÖNETİMİ, YARINKİ KONGRE ÖNCESİ BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU..

ALİAĞA EĞİTİM-SEN YÖNETİMİ, YARINKİ KONGRE ÖNCESİ BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Eğitim-Sen Aliağa Şube Yönetimi yarın yapılacak olağan kongre öncesi yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Şube Temsilcisi Alp Kuyumcu hem 3 yıllık süreçte yaptıklarını anlattı hemde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kuyumcu şunları söyledi;

“Yarından itibaren yeni bir dönem başlayacak. Arkadaşlarımız bu bayrağı bizden devir alacaklar. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Eğitim-Sen’in her üyesi bu sendika da yönetici olabilecek kalitededir.

Sendikal mücadele olarak bugün var olan diğer sendikaların varlıklarını borçlu olduğu bir örgüttür Eğitim-Sen. Öğretmen Sendikalarının var olma nedeni Eğitim-Sen’in asla geri adım atmadan verdiği mücadeledir. 

Bu 3 yıl bizim kendimizi ifade etmekten çok yapılan saldırıları göğüslemekle geçti aslında. Hem 4+4+4’e karşı direndik. Hiç bir sendika bu konuda gerekli desteği vermedi bize. Biz bu sistem faciadır dedik, bugün yarım milyondan fazla kız çocuğu bu sistem nedeniyle eğitim dışı kalmıştır.

3 yıllık süreçte yaptığımız bir başka şey ise bize yönelik karalamaları boşa çıkardık. Kendi duruşumuz ve arkadaşlarımızı duruşlarıyla. Yeri geldi bununla ilgili yasal süreçleri de başlattık. O anlamda bizim açımızdan başarılı bir dönem olduğunu düşünüyorum.

Bugün Eğitim-sen’in Ünye ve Edremit Kongreleri yapıldı, yeni yönetimler tamamen kadınlardan oluştu, bu da bizim için son derece sevindirici bir gelişme oldu.”

Eğitim-Sen’in Aliağa İlçe Genel Kurulu yarın saat 15:00/19:00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezinde yapılacak..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com