Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ, OCAK AYI TOPLANTISI YARIN..

ALİAĞA BELEDİYE MECLİSİ, OCAK AYI TOPLANTISI YARIN..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Aliağa Belediye Meclisi 2020 yılının ilk toplantısı için bir araya geliyor. Meclis salonunda yapılacak olan ocak ayı olağan meclisi 7 Ocak 2020 Salı günü saat 18.00’de Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirilecek. 

Başkanlıktan Gelen Önergeler ve Komisyondan Gelen Raporlar olmak üzere toplam 34 maddenin yer aldığı ocak ayı meclisi 3 Aralık 2019 tarihli meclis tutanaklarının okunup oylanmasıyla başlayacak.

Bilgilendirme bölümünde ise meclis üyeleri; Gülten Taşbaş ile Sedat Sarı’nın Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeliğinden istifa ederek İyi Parti meclis üyesi olarak görevlerini ifa etmelerine ilişkin bilgilendirme okunacak. Ardından başkanlıktan gelen önergelerin ve komisyon raporlarının oylanmasına geçilecek.

BAŞKANLIKTAN GELEN ÖNERGELER..

1-Aliağa Belediyesi ve Türk Standartları Enstitüsü arasında Aliağa Belediyesi sınırları içindeki asansörlü binaların asansörlerinin periyodik kontrolü hakkında işbirliği protokolü gereğince; ilgili idare payı (İİP) periyodik kontrol hizmet bedelinin yüzde 10’u (yüzde on) olup, 1’er yıllık periyotlarla ilgili hesaba yatırılması hususunun görüşülmesi.

2- Belediye meclisi tarafından 2020 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile mutat toplantı yeri ve meclisin bir aylık tatil ayının belirlenmesi hususlarının görüşülmesi.

3-2020 yılında Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve ayrıca belediye internet sitesi üzerinden canlı yayınlanması hususlarının görüşülmesi.

4-2020 yılında belediye başkanı ve meclis üyelerine, meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 32’nci maddedeki şartlar çerçevesinde ödenmesi gereken huzur hakkı ücretinin belirlenmesi ve yılı içinde olabilecek artışların meclis kararı gerekmeksizin yansıtılması hususlarının görüşülmesi.

5-Mustafa Şener’ in 16/12/2019 tarihli dilekçesine istinaden; Çıtak Mahallesi 441 numaralı parseli yapı kayıt belgesine istinaden satın alma talebinin görüşülmesi.

6- Belediye envanterinde kayıtlı 1995 model M2 sınıfı 35 NAJ 83 plakalı IVECO M23 marka (Şase No:118095) minibüsün “Keçikale Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi.

7-Belediye envanterinde kayıtlı 2000 model 35 NDD 41 plakalı ISUZU MD 27 A/S havalı kapılı (Şase No: NNAMDA1LL02005597) otobüsün “Hacıabdullah Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi.

8-Belediye envanterinde kayıtlı 1995 model N1 sınıfı 35 NLF 91 plakalı NISSAN Çift Kabinli D-C4X2SE marka (Şase No: JN1CHGD22Z0005923) kamyonetin “Konaklı Belediyesi’ne” (Niğde) bedelsiz olarak hibe edilmesi hususunun görüşülmesi.

9-Aliağa Belediyesi’nde 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesine göre Tam Zamanlı Çalışan Sözleşmeli Personelden 2020 yılında da çalışması uygun görülen; Ziraat Mühendisi Bilal Özdemir, Çevre Mühendisi Mustafa Alperen Kulalı, Şehir Plancısı Şeyma İşler (Öztürk), Tekniker Necati Lök, Mimar Esra Duran, Elektrik Mühendisi Eren Erkal, Peyzaj Mimarı Tuğçe Gül Sarıcaoğlu Tutan, Tekniker Orhan Bölek, Çevre Mühendisi Recep Kurtkaya, Mimar Kerime İsenbike Ceylan ve Veteriner Mustafa Güçlü’nün 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücretlerinin belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususlarının görüşülmesi.

10- Denetim komisyonunun üye Sayısının belirlenmesi, üyelerinin seçilmesi, denetim komisyonu emrinde görevlendirilecek kişi ve gün sayısı ile ödenecek ücretlerin tespit edilmesi hususlarının görüşülmesi.(Gizli oy)

11-Belediye Zabıta Memurlarının 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere maktu mesai ücretlerinin belirlenmesi hususunun görüşülmesi.

12- Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 6. Derece Ekonomist kadrosuna karşılık; Dokuz Eylül Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Osman Küçükalioğlu, Tam Zamanlı Hizmet Sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yıl içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

13- Belediye Meclisinin 01.10.2013 tarih ve 163 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 5. Derece Ekonomist kadrosuna karşılık; Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunu Melis Erkoç, Tam Zamanlı Hizmet Sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

14-Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 6. Derece Mimar kadrosuna karşılık; Girne Amerikan Üniversitesi Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi (İngilizce) Mimarlık Bölümü mezunu Tutku Çam (Avcı), tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

15-Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 6. Derece Tekniker kadrosuna karşılık; Dokuz Eylül Üniversitesi Harita Kadastro Bölümü mezunu Seda Birlik, tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

16- Belediye Meclisinin 03.12.2019 tarih ve 426 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 9. Derece Teknisyen kadrosuna karşılık; Manisa Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri mezunu Sezgin Dağdeviren, tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

17-Belediye Meclisinin 09.03.2007 tarih ve 4/12 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 1. Derece Mühendis kadrosuna karşılık; Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü mezunu Ali Cam, tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

18-Belediye Meclisinin 05.11.2019 tarih ve 408 sayılı kararıyla tahsis edilen Teknik Hizmetler Sınıfı 6. Derece Tekniker kadrosuna karşılık; Selçuk Üniversitesi Ilgın Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı mezunu Esin Gündoğdu Tuğ, tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

19-Belediye Meclisinin 05.08.2014 tarih ve 144 sayılı kararıyla tahsis edilen Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 6. Derece Avukat kadrosuna karşılık; İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Bölümü mezunu Hakan Mete, Belediyemizde tam zamanlı hizmet sözleşmesiyle çalıştırılacağından Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün genelgesi gereğince unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla net ücret belirlenmesi ve daha sonra yılı içinde gelecek zamların yansıtılması hususunun görüşülmesi.

20-Çakmaklı Mahallesinde Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş tarafından “Liman amaçlı” hazırlatılan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ilave ve değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ilave ve değişikliği tekliflerine ilişkin 06.07.2011 tarih ve27986 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ ve 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesinin (e) fıkrası uyarınca Belediyemizce uygun görüş verilmesi hususunun görüşülmesi.

21- Belediye Başkan Yardımcıları; Hakan Şimşek ve Serhat Aras’ın Belediye Başkan ödeneğinin 2/3 ünü aşmamak üzere Belediye Meclisince 01.01.2020 tarihi başlangıç alınarak Belediye Başkan Yardımcısı ödeneğinin belirlenmesi ve yılı içinde Belediye Başkanı maaşında olabilecek artma durumunda yeni bir meclis kararı alınması gerekmeksizin başkan yardımcıları maaşında bu oranın uygulanmak suretiyle arttırılması hususunun görüşülmesi.

22-22.02.2007 tarih ve 26442 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe istinaden görülen lüzum üzerine 01.03.2011 tarih ve 45 sayılı Meclis kararıyla tahsis edilen 1. Derece İşletme Müdürü kadrosunun iptal edilerek yerine 5393 sayılı Belediye Kanununun 49. Maddesine göre 1. Derece İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosu ihdas edilmesi yönünde hazırlanan 3 sayılı dolu kadro değişikliği cetvelinin onaylanması; İşletme ve İştirakler Müdürlüğünün aynı kanununun 48. Maddesine göre teşkil edilmesi hususlarının görüşülmesi.

23- Aliağa Belediyesi Jeotermal A.Ş.’nin 03.01.2020 Tarihli yazısına istinaden; TTK sermaye artışını düzenleyen maddeleri kapsamında sermaye arttırımı ile ilgili; şirketin 2.890.000 TL olan şirket sermayesinin mevcut ve yeni yapılması planlanan yatırımlar için yetersiz kalması nedeni ile sermayesinin 7.110.000 TL artırılarak 10.000.000 TL’ye çıkarılması, ilgili mevzuat ve yasal koşullar çerçevesinde belirtilen iş ve işlemleri yapmaya yetkili kılınmak üzere belediye başkanına yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR..

1-06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulmasına Dair Kanuna” istinaden tüzel kişiliği kaldırılan köyler; Aşağışakran, Bozköy, Çakmaklı, Karaköy, Karakuzu, Samurlu, Uzunhasanlar ve Kalabak Muhtarlıklarına Belediye Meclisinin 03.03.2015 tarih ve 108 sayılı kararı ile muhtarlık binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilen yapıların tahsislerinin iptal edilmesi hususunun oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

2- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulmasına Dair Kanuna” istinaden tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen Yenişakran Mahallesi Muhtarlığına Belediye Meclisinin 04.09.2014 tarih ve 164 sayılı kararı ile muhtarlık binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilen tapunun Yukarı Şakran 10 ada 1 numaralı parsel’de bulunan (Yeni Şakran Mahallesi, İnönü Caddesi No: 16) dükkanın tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

3- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulmasına Dair Kanuna” istinaden tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen İlçemiz Yüksekköy Mahallesi Muhtarlığına Belediyemiz Meclisinin 06.01.2015 tarih ve 2 sayılı kararı ile muhtarlık binası olarak kullanılmak üzere tahsis edilen 101 ada, 1 numaralı parsel’de bulunan (Yüksekköy Küme Evler No: 1) binanın tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

4- 06.12.2012 tarih ve 28489 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “13 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulmasına Dair Kanuna” istinaden tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen İlçemiz Yüksekköy Mahallesi Muhtarlığına Belediye Meclisinin 05.01.2016 tarih ve 22 sayılı kararı ile üzerine muhtarlık binası yapılmak üzere tahsis edilen Yüksekköy Mahallesi 124 ada, 1 numaralı parselin tahsisinin iptal edilmesi hususunun oy birliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

5- Belediye Meclisinin 01.10.2019 tarih ve 384 sayılı Meclis kararı ile Türk Hava Kurumu’na havacılık ve yardım faaliyetlerini yürütmek üzere bedelsiz olarak tahsis edilen; Siteler Mahallesi 437 sokak No: 2/1 adresinde bulunan eski muhtarlık binasının tahsisinin mevzuata uygun olduğu ve 5 yıl süre ile bedelsiz olarak tahsisinin devam etmesinin oy birliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

6- Aliağa Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce uygulanacak 2020 Yılı Tarife Taslağı’nın Büyükşehir Belediyesince iade edilmesi neticesinde yapılan değişiklerin yeni şekliyle oybirliği ile kabul edildiğine ve ayrıca ilavesi istenilen Haberleşme Sistem Ve Ekipmanları Tesis Yeri Kullanım bedelleri başlıklı (4 alt başlık) tarifenin teklif edildiği şekliyle oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi.

7-Mülkiyeti Belediyeye ait, Aşağı Şakran Mahallesi, 36 ada 1 numaralı (3178,00-m2) ve 49 ada 1 numaralı (942,00-m2) taşınmazların 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonunda belediye hizmet alanı olarak belirlendiği ve İzmir Büyükşehir Belediyesince itfaiye alanı olarak kullanılması planlandığı belirtilerek, taşınmazlardan herhangi birisinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesinin (U) bendi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi adına tahsisinin yapılması talebinin Aşağışakran Mahallesi, 36 ada, 1 numaralı (3178,00-m2) parselin Kıymet Takdir Komisyonunca belirlenecek bedeli mukabilinde tahsisinin yapılması şeklinde oy birliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi.

8- Karayolları Genel Müdürlüğü (2. Bölge Müdürlüğü)’ nün 30/09/2019 tarih ve 262986 sayılı yazısına istinaden; Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu ve Bağlantı Yolları güzergahında, tapunun İlçemiz, Aliağa ve Yukarışakran Mahalleleri sınırları içerisinde belediyemiz adına kayıtlı olan ve ekli listede bulunan taşınmazların yol inşaat ve emniyet sahası içerisinde kalan kısımlarının kamulaştırılması için söz konusu parsellerin devrinin yapılması ve teklif edilen bedele muvafakat edilip edilmediği hususunun Kıymet Takdir Komisyonunca tespit edilen bedeller üzerinden kamulaştırma işlemine muvafakat verilmesi şeklinde oybirliği ile kabul edildiğine ilişkin İmar Komisyonu ve Plan, Bütçe Komisyonu Raporlarının görüşülmesi.

9-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 05.10.2016 tarihinde onaylanan İlçemiz, Çaltılıdere Mahallesi, Kuzey Kesiminde 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu doğrultusunda hazırlanan “Çaltılıdere Mahallesi Kuzey Kesimi 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı İlave ve Revizyonu” nun onaylanması talebinin oybirliği ile gündemde bırakıldığına ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

10-İdris Ceylan’ın dilekçesine istinaden; Çıtak Mahallesinde bulunan mülkiyeti Aliağa Belediyesine ait 427 numaralı parselin üzerinde bulunan ve tarafına ait yapı ile ilgili Yapı Kayıt Belgesini aldığı için “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinin” 7.maddesinin 4.bendine göre satın alma talebinin oy birliği ile gündemde bırakıldığına ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.

11- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/n bendi gereğince, mevcut mahalle sınırlarının tespitinin yapılması talebinin oy birliği ile gündemde bırakıldığına ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi.. 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com