Ana sayfa » Güncel » “OĞUZ’UN TUTUKLANMASI, HUKUKU VE VİCDANLARI YARALAMIŞTIR..”

“OĞUZ’UN TUTUKLANMASI, HUKUKU VE VİCDANLARI YARALAMIŞTIR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Burak Oğuz’un FETÖ iddiasıyla tutuklanmasının ardından İzmir İl Başkanı Deniz Yücel açıklamalarda bulundu.

Zirveye Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur da katıldı.

İl Başkanı Yücel durum değerlendirmesi yapılan toplantının ardından konuyla ilgili kamuoyuna bir basın açıklaması yaptı. Yücel’e, Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu ve Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur da eşlik etti.

İlçe belediye başkanları, milletvekilleri ve partili yöneticiler de Oğuz’a destek için binada hazır bulundu.İl Başkanı Yücel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:Bildiğiniz gibi dün akşam geç saatlerde Urla Belediye Başkanımız Burak Oğuz tutuklanmıştır.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın daveti üzerine 16 Aralık sabah saatlerinde avukatıyla birlikte ifade vermeye gitmiştir. Soruşturma savcısına ifade vermiştir.

FETÖ/PDY üyesi olduğuna dair hakkında delil bulunduğu iddia edilmiştir. Tutuklanma istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine gönderilmiş ve ardından tutuklanmıştır. Dosyada kısıtlama kararı olduğundan içerikle ilgili bilgi vermemiz doğru değil. Hukuki süreç devam ediyor.

“OĞUZ’UN TUTUKLANMASI HUKUKU VE VİCDANLARI YARALAMIŞTIR”

Ancak dikkat edilmesi gereken hususlar var. Anayasada yer alan maddeye göre; bir kişi suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar suçlu sayılamaz. Tutuksuz yargılanma asıldır. Başkan Oğuz 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 67 buçuk gibi rekor bir oyla başkan seçilmiştir.

Halkın seçtiği kamu görevi ifa eden birisinin ifadesini vermesinden sonra tutuklanması hukuku ve vicdanları yaralamıştır. Tutukluluk kararı için kuvvetli suç şüphesi bulunması gerekiyor. Ayrıca kaçma, delilleri karartma, gizleme ve yok etme gibi şüphelerin bir arada olması gerekiyor.

Somut olayda bunların hiçbiri mevcut değil. Seçilmiş bir belediye başkanına yürütülen bir soruşturma ve savcılığın verdiği ifade daveti var. Başkanımızın kendi avukatıyla giderek ifade vermesi söz konusu. Ardından tutuklama kararı var.

“İTİRAZ EDECEĞİZ”

Bu tutuklama kararı demokrasiye darbe vurulması demektir. CHP geçmişte yol yürüyüp çıkarları çatışınca yolları ayrılanlar gibi değil, geçmişte, gelecekte FETÖ’nün karşısında olan ve mücadele eden bir partidir. Bu olaydan siyasi bir manevrayla kendilerine hareket alanı yaratmak isteyenlere bu fırsatı vermeyeceğiz.

Belediye başkanımızın yanındayız. Süreci takip ediyoruz. Hukukçularımız gerekeni yapacaklardır. En kısa sürede tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Başkanımızın aklanacağına ve özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz.

URLA’YA ÇIKARMA YAPTILAR..

Öte yandan İl Başkanı Yücel ve beraberindeki milletvekilleri, ilçe örgüt başkanları ve belediye başkanları toplantının ardından Urla Belediyesi’ne gitmek için yola çıktı..

Kaynak-Ege’nin Sesi

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com