Ana sayfa » Güncel » KRİZ ALİAĞA SANAYİSİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR. BU KEZ, EGE DEMİR KONKORDATO KARARI ALDIRDI..

KRİZ ALİAĞA SANAYİSİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR. BU KEZ, EGE DEMİR KONKORDATO KARARI ALDIRDI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomi de yaşanan derin kriz Aliağa’nın köklü demir-çelik kuruluşlarını vurmaya devam ediyor. Daha önce verdiğimiz haberden hatırlanabileceği gibi geçtiğimiz aylarda Çebitaş 250 işçisini çıkarıp üretimi durdurmuştu. Ancak kısa bir süre sonra şirket açısından yaşanan olumlu gelişmelerin etkisiyle çıkarılan işçiler geri alınıp üretime başlandı.

Bu kez Ege Demir Özerdem konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Yılların köklü kuruluşlarından biri olan firma ekonomik krizin dayattığı olumsuz koşullara daha fazla direnemedi. 

Şirket ortağı Erdoğan Erdem hem kendi hemde eşi Seher Erdem’in şirketleri için, İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesine, konkordato ilanı talebiyle başvuruda bulundu. Mahkeme heyeti 05-11-2019 tarihi itibariyle  başvurunun kabulü doğrultusunda karar verdi.

Türk ekonomisinin gözbebeği olan Aliağa’da başka firmalarında son dönemlerde finansal açıdan büyük zorluklar yaşadığı biliniyor. Bu meyanda Aliağa’daki iş çevreleri, bu kez sırada kim var sorusunu dillendirmeye başladı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com