Ana sayfa » Güncel » FACEBOOK’TA, IRKÇILIK SORUNU ORTAYA ÇIKTI!

FACEBOOK’TA, IRKÇILIK SORUNU ORTAYA ÇIKTI!

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sosyal medya devi Facebook, son yıllarda irili ufaklı pek çok skandalla gündeme gelmişti. Amerikalı şirket şimdi de ırkçılık yanlısı şirket politikası nedeniyle özür diledi.

Yaklaşık bir yıl önce, eski Facebook yöneticisi Mark Luckie, şirketin “siyahi çalışanlarını ve siyahi kullanıcılarını başarısızlığa uğrattığını” söylemişti. Bir grup siyahi, Latin kökenli ve Asyalı kadın kullanıcıya göre o günlerden bu yana çok da bir şey değişmedi. Medium’da yayınlanan isimsiz bir mektupta, kendilerine FB Blind diyen grup Facebook’u çalışanlarına karşı ırkçılığı desteklemekle suçladı.

Facebook’ta ırkçılık sorunu ortaya çıktı..

Gönderide grup çalışanları, görüntülerle de destekledikleri şekilde şirket içi uygulama Blind üzerinde azınlıklardan gelen kişilerin rutin şekilde tacize maruz kaldıklarını gösterdi. Örneğin bir vakada, bir yönetici iki arkadaşını azınlıklardan gelen iki kişiye olumsuz yorumda bulunmaya ikna etmeye çalışıyor. Kişinin iş arkadaşları böyle bir şey yapmayı reddedip insan kaynaklarına başvursa da bir sonuç gelmiyor. Bir diğer örnekte ise azınlıklardan bir yönetici, iki beyaz yönetici tarafından arkalarını toplaması için sıkıştırılıyor.

Vakalar bununla da sınırlı değil. Siyahi bir uzmanın yaptığı sunumdan sonra yönetimden uzaklaştırılması istendiği, “ukala ve kendini herkesten zeki sanan siyahi adama en kısa sürede el çektirilmesi” ifadesiyle kayıtlara geçti.

Facebook özür diledi..

Grup, isimlerini açıklamadıklarını zira Facebook’un beyaz olmayan kişiler için düşmanca ve her an işsiz kalma tehlikesi barındıran bir yer olduğunu belirtiyor. Bu kişiler ayrıca bu paylaşımın dikkat çekmesi durumunda güvendikleri liderler olan M takımının etkili bir şeyler yapacağını ancak ayrımcılık ve ırkçılık döngüsünün değişmeyeceğini söylüyor.

Facebook bu gönderinin paylaşılmasının ardından toplum önünde bir gönderiyle özür diledi. Firmanın şirket iletişim başkan yardımcısı Bertie Thomson, Facebook’taki ya da başka bir yerdeki hiç kimsenin böyle bir tavır takınmaması gerektiğini söyledi..

Kaynak-Webtekno

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com