Ana sayfa » Güncel » İSVİÇRE’Lİ ZEYTİNYAĞI FİRMASI TOSBİ’DE, ŞİŞELEME TESİSİ KURUYOR..

İSVİÇRE’Lİ ZEYTİNYAĞI FİRMASI TOSBİ’DE, ŞİŞELEME TESİSİ KURUYOR..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ), modern alt yapısı, düzenli planlaması ve başta süt ve ürünleri olmak üzere gıda kümelenmesi nedeniyle Avrupalı büyük firmaların ilgisini çekmeyi sürdürüyor.

Fransız Leana firması ve Belçikalı çikolata markası Bemchimmko bir süredir proje ve inşaat faaliyetlerini sürdürürken, son olarak İsviçreli zeytinyağı firması Kölla da TOSBİ’yi seçti. Böylece TOSBİ’de faaliyet gösteren ülke sayısı da 9’dan 10’a yükseldi.

İsviçreli zeytinyağı markası Kölla, bir süredir TOSBİ’de yaptığı çalışma ve incelemelerin ardından 5 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 20 bin metrekarelik alanı kiraladı. Zeytinyağı şişeleme fabrikası kuracak olan İsviçreli firmanın, ulusal ve uluslararası zeytinyağı piyasasına ürün vermesi bekleniyor.

Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ’nin uluslararası gıda sektörlerinin büyük oyuncularının ilgisini çeken bir OSB olduğunu vurguladı.

Gıda ve süt ürünleri kümelenmesinin TOSBİ’nin en önemli avantajlarının başında geldiğini söyleyen TOSBİ Başkanı Gürler, “Bu kümelenme hem yerli hem de yabancı firmaların ilgisini çekiyor. İsviçreli firma ile bölgemizde faaliyet gösteren yabancı ülke sayısı 10 oldu” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com